2019-10-21 13:55

PERCHEZIȚII în București și 4 județe într-un dosar de evaziune fiscală. PREJUDICIU de aproape 9 MILIOANE EURO

 |  10:12
PERCHEZIȚII în București și 4 județe într-un dosar de evaziune fiscală. PREJUDICIU de aproape 9 MILIOANE EURO

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice fac, miercuri dimineaţă, 26 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş şi Prahova, la sediile mai multor firme şi locuinţele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de aproape 9.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

"La data de 26 septembrie a.c, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 26 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş şi Prahova, la domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată. Din materialul probator administrat până în prezent, au rezultat indicii că persoanele în cauză, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2014, ar fi creat un sistem prin care societăţi comerciale controlate şi administrate în fapt de acestea, dar şi societăţi ce aparţineau altor persoane, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, respectiv de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit", anunţă Poliţia.

Suspecţii evidenţiau în contabilitate şi în documentele legale (deconturile de T.V.A. şi declaraţiile privind obligaţiile de plată către bugetul de stat) operaţiuni nereale şi cheltuieli fictive, în baza unor relaţii cu societăţi controlate în fapt tot de ei.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 8.982.728 de lei, reprezentând T.V.A. şi  impozit pe profit, eludate la plată.

În vederea continuării cercetărilor, 32 de persoane sunt aşteptate la audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti specializaţi din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Dâmboviţa, Argeş şi Prahova, împreună cu grupe de intervenţie din cadrul S.I.A.S.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-26Parerea ta...

ANONIM
26 Sep 2018

HA , HA , DUPA 20 ANI SAU TREZIT ? RAZBUNAREA PE LIMBA LATA ? DAR SI TEXTILE , ELECTROCASNICE , HAINE , INCALTAMINTE ? AICI AU SI CONTAINERE SAU CASE CONSPIRATIVE ALE COLABORATORILOR . LUCRURILE NU SINT PERISABILE , POATE SA STEA IN AMORTIRE . . LEGATURILE CU VAMA DIN CONSTANTA , MOLDOVA SI CELELANTE VAMI ? CIND SE DESCOPERA ?
MAFIA PSD
26 Sep 2018

Ar trebui controale in toate judetele pentru modul cum mafia psd a obtinut sedii in pozitii centrale pe chirii fictive.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray