2020-07-05 03:43

PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov. Evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane lei

 |  08:59
PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov. Evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane lei

Polițiștii desfăşoară, joi dimineaţa, ample percheziţii în București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Prejudiciul produs bugetului de stat în acest caz este estimat la 10 milioane de lei.

„În perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au dispus înregistrarea în evidență a unor facturi fictive, emise de societăți tip "fantomă", care atestă, în mod nereal, achiziția unor bunuri sau servicii de la societățile emitente ale documentelor justificative, în baza cărora firma a beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA-ului și diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Anchetatorii mai precizează că prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei".

Persoanele vizate în acest caz vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

"În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 19 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere", se arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz