2020-07-05 16:29

Percheziţii la ANAF şi la mai multe firme într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de un milion euro

 |  09:00
Percheziţii la ANAF şi la mai multe firme într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de un milion euro

Poliţiştii fac, miercuri dimineaţa, mai multe percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la sediile unor firme, în biroul unui angajat al ANAF şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul adus statului în acest caz este estimat la un milion de euro.

Poliţia Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că cele 11 de percheziţii sunt făcute "la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru prevenirea şi combarea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani".

Surse din Poliţie, citate de Mdiafax, au afirmat, că anchetatorii fac percheziţii şi în biroul unui angajat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), din sediul structurii care se ocupă de administrarea marilor contribuabili.

"În urma documentării activităţii infracţionale, poliţişti au stabilit faptul că, bănuiţii ar fi înfiinţat mai multe firme fantomă pe care le foloseau în circuitul economic, în scopul deducerii de TVA", a precizat Poliţia Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ un milion de euro.

Percheziţiile sunt făcute de peste 40 de poliţişti bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz