2020-04-05 11:18

Percheziții la ”Permise”. Funcționari suspectați de mită în Botoșani

 |  19:44
Percheziții la ”Permise”. Funcționari suspectați de mită în Botoșani

DGA derulează, miercuri seară, percheziții de amploare la Serviciul Permise din Botoșani, respectiv la Serviciul de Evidență a Populației al unui oraș în județul Botoșani, la mai mulți funcționari și instructori auto bănuiți că luau mită pentru a da permise de conducere.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că au fost 14 percheziții la Serviciul Permise din Botoșani și la Serviciul de Evidență a Populației al orașului Flămânzi, tot din județul Botoșani, la mai mulți funcționari bănuiți de fapte de corupție.

Funcționarii sunt bănuiți că luau mită pentru a elibera permise de conducere.

“Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind fapte de corupţie şi alte infracţiuni săvârşite de 14 suspecţi, funcţionari ai instituţiilor menţionate, precum şi alte persoane fără calitate specială pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. În fapt, cauza face referire la infracţiuni de corupţie în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto, chiar de la începutul perioadei de şcolarizare cu instructori auto, până la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, sumele date drept mită fiind între 100 lei şi 350 euro”, se arată în comunicat.

Anchetatorii bănuiesc că mai mulți ieșeni își stabileau în fals domiciliul în Botoșani, în așa fel încât să poată dea examen acolo pentru obținerea permiselor de conducere.

Sursele citate spun că perchezițiile vizează atât funcționari, cât candidați pentru permis și instructori auto.

Cele 14 persoane sunt audiate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine