2020-08-13 05:57

Percheziţii la persoane care pretindeau că fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR)

 |  08:35
Percheziţii la persoane care pretindeau că fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR)

Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) a anunţat, miercuri, că zeci de poliţişti bucureșteni efectuează percheziţii la persoane care pretindeau că fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și organizau cursuri de avocatură, contra cost. Prejudiciul produs în acest caz este estimat la 40.000 de euro.

„Perchezițiile, efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sunt efectuate în județele Olt și Vâlcea, cinci mandate de aducere fiind puse în executare într-un dosar de înșelăciune”, se arată în comunicatul DGPMB.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au afirmat că persoanele suspectate, doi italieni și o româncă, percepeau o taxă de 1.500 euro pentru cursul respectiv. Astfel, un număr de 27 de persoane, cetățeni italieni, au fost înşelate.

"Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 — 2015, bănuiții, pretinzând că au calitatea de reprezentanți al unui barou de avocatură, au indus în eroare mai multe persoane, oferindu-le în schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior să profeseze ca avocat, atât în Romania, cât și în alte țări europene", a precizat DGPMB.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-03

In legatura cu acest articol...

Percheziţii de amploare într-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz