2020-07-10 16:23

UPDATE. Soţul cântăreţei Cristina Spătar, suspect într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul, 10 milioane euro

 |  08:33
UPDATE. Soţul cântăreţei Cristina Spătar, suspect într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul, 10 milioane euro

Polițiștii efectuează luni dimineaţa mai multe percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, fiind vizate locuințele mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază și securitate. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 10 milioane euro.

UPDATE, ora 9.38 Reprezentanţii unor firme de ar fi creat un circuit de societăţi comerciale prin care au făcut tranzacţii fictive în valoare de 25 de milioane de euro. Prejudiciul adus statului se ridică la 10 milioane de euro.

Una dintre firmele implicate în acest dosar, „Shelter Security”, îi aparţine soţului cântăreţei Cristina Spătar, omul de afaceri, Alin Ionescu. Oamenii legii fac verificări și la locuințele unor persoane fizice, prieteni și angajați ai acestuia, transmite b1.ro. 

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au precizat, că Alin Ionescu și-ar fi convins mai mulți angajați și prieteni să înființeze firme pe numele lor. Ulterior, între ”Shelter Security” și aceste societăți, care în realitate ar fi fost controlate tot de soţul Cristinei Spătar au avut loc mai multe tranzacții fictive de prestări servicii.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că un număr de 80 de polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., de la D.G.P.M.B., specialiști criminaliști și S.I.A.S. – I.G.P.R. (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, desfăşoară o operaţiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul serviciilor de pază și securitate.

Potrivit sursei citate, perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Astfel, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro. Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

Poliţiştii efectuează 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, 12 persoane urmând a fi aduse la audieri. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-29Parerea ta...

JUSTITIABILUL
29 Sep 2014

Alo, domnilor politisti si procurori anchetatori, poate nu stiti ale cui sunt aceste firme de paza, de detectivi, de avocati si de notari, evazionosti ale celor care fac, legi si jocuri ale mafiilor sau care zadarnicesc infaptuirea actului de justitie in Ro, deoarece nu exista si nici nu se respecta vreo o restrictie adoptata in Ro similara cu ceea ce exista in tari civilizate ale U.E.
TITEL
29 Sep 2014

BGS are evaziune fiscala de 40 milioane de euro si furaciuni de la bugetul de stat(Casa de Asigurari de Sanatate, unitati culturale de stat ,spitale etc) de alte 100 de milioane de euro dar nu -si face probleme de perchezitii pt ca cotizeaza unde si la cine trebuie.
CRISTINEL CUCOS
29 Sep 2014

ce om de afaceri ? boschetar un imputit si jegos ... viitor puscarias .
CRISTINEL CUCOS
29 Sep 2014

ce om de afaceri ? boschetar un imputit si jegos ... viitor puscarias .
IULIAN
30 Sep 2014

Verificati firma de constructii pe care o detine, numita Shelter Construct, radiata si reinfiintata in luna Mai pe numele tatalui sau, fara nici un angajat si care a reusit sa castige un contract de 79 mil. lei alaturi de o firma greceasca Ostmarine Comstruct. Lucrarea este pe Dj603 Comana - Naipu, o lucrare la care au participat firme cu renume si experienta pe plan international, cu putere financiara, dar care nu au avut nici o sansa in fata acestor hoti si a noii legi a contestatiilor facute tot pt acestia. Puscaria sa.i manance!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz