2020-02-19 20:02

Perioadă grea pentru traficul rutier bucureştean. BNS deschide astăzi programul protestelor din următoarea perioadă

 |  18:54

Programulprotestelor sindicale din umrătoarea perioadă este deshis de BNS care organizează,astăzi, un miting şi un marş în Bucureşti. Sunt aşteptaţi minimum 10.000 desindicalişt din diverse ramuri ale economiei

Autocareleşi autoturismele ce vor transporta participanţii la protest vor intra înBucureşti în intervalul 9.30 - 10.30 din patru zone, respectiv complexul Kikapentru cei care sosesc pe autostrada A1, rond Theodor Pallady pentru cei carevin pe Autostrada A2, Fântâna Mioriţa pentru cei care intră în Bucureşti pe DN1şi Parcul Plumbuita pentru cei care vin pe Şoseaua Urziceni.

Coloanelede manifestanţi se vor strânge în Piaţa Victoriei, urmând ca mitingul săînceapă la ora 12.00. Mitingul va fi urmat de un marş pe traseul PiaţaVictoriei - Ministerul Economiei - Ministerul Muncii - MinisterulAdministraţiei şi Internelor - Ministerul Sănătăţii - Ministerul Agriculturii.

Principalelerevendicări ale sindicaliştilor BNS se referă la crearea unui program clar deinvestiţii, care să includă resursele financiare aferente, pentru relansareaeconomică, creşterea salariului minim stipulat în contractul actual, menţinereacoeficienţilor de ierarhizare şi a drepturilor lucrătorilor aşa cum suntstipulate în contractul actual.

Calendarulprotestelor sindicale:

• 28 septembrie – miting organizat de BloculNaţional Sindical (BNS)

•5 octombrie – federaţiile sindicale din învăţământ (Federaţia Sindicatelor dinÎnvăţământ “Spiru Haret”, Federaţia Educaţiei Naţionale şi FederaţiaSindicatelor Libere din Învăţământ) vorsă organizeze un protest, chiar de Ziua Internaţională a Educaţiei. FSI “Spiru Haret”şi FEN vor picheta Palatul Cotroceni, în timp ce reprezentanţii FSLI se voraduna în faţa Palatului Victoria. După protest, o delegaţie a sindicaliştilorva pleca la Comunitatea Europeană pentru a depune o petiţie. Sindicaliştii din “AlmaMater” vor stabili în zilele următoare dacă vorparticipa la protestul din 5 octombrie, alături de federaţiile din învăţământulpreuniversitar sau dacă se vor alătura “Cartel Alfa”, pe 7 octombrie.

•7 octombrie – miting anunţat al confederaţiei sindicale “CartelAlfa”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine