2020-06-05 10:06

PESTA porcină africană, confirmată și în GIURGIU. Câte județe sunt afectate de prezența bolii

 |  10:39
PESTA porcină africană, confirmată și în GIURGIU. Câte județe sunt afectate de prezența bolii

Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) fost confirmată într-o gospodărie din localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, anunţă ANSVSA.

Cea mai recentă statistică indică faptul că pesta porcină africană evoluează în 11 judeţe, astfel că judeţul Giurgiu devine al 12-lea judeţ în care boala a fost confirmată.

"În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA. Au fost prelevate probe pentru analize, iar cadavrele animalelor au fost ecarisate", precizează instituţia.

Gospodăria a fost plasată sub supraveghere oficială, a fost făcută dezinfecţia şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Giurgiu şi Unitatea locală de decizie din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Giurgiu s-au reunit pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-09Parerea ta...

AI DISTRUS TARA
09 Sep 2018

CIUMA LUI DRAGNEA DE TELEPRMAN . SA VEDEM CIND AJUNGE IN TELEORMAN ? CE ZIC TARANI ? CE FAC CU PORUMBUL SI TERENURILE AGRICOLE ? DISTRUGEREA TARANIMI SI VINZAREA TERENURILOR AGRICOLE PE DEGEABA LA STRAINI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine