2020-01-28 00:09

PESTA SE EXTINDE RAPID LA GIURGIU, AUTORITĂȚILE RIDICĂ DIN UMERI

 |  11:06
PESTA SE EXTINDE RAPID LA GIURGIU, AUTORITĂȚILE RIDICĂ DIN UMERI

Trei noi focare de pestă au fost confirmate, în numai două zile, în județul Giurgiu, acolo unde, luni, au fost sacrificați alți 600 de porci în comuna Mihai Bravu, una din localitățile afectate de virus.

Boala se extinde rapid în județ și, îngrijorat de acest lucru, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns zilele trecute la Giurgiu, unde s-a declarat total nemulțumit de felul în care acționează autoritățile, ”amenințând” chiar cu intervenția Armatei pentru ca pesta să poată fi ținută sub control în județ.Între timp, zvonurile conform cărora virusul ar fi trasmis chiar de veterinari din județ se confirm. Oficialii județului au declarat că cele trei noi focare depistate în aceste zile sunt în gospodării ale unor foşti tehnicieni veterinari ce au practicat clandestin această meserie.

Și nu este vorba de porci crescuți pentru consum, ci pentru vânzare, astfel că în cele trei gospodării sunt circa 140 de animale, toate bolnave de pestă.Cei trei foști tehnicieni veterinari au profitat de faptul că DSV a interzis veterinarilor autorizați să facă mici intervenții și tratamente și au preluat aceste tratamente, lucrând cu același instrumentar în toate gospodăriile prin care au trecut, ceea ce a dus la răspândirea virusului.

S-a ajuns acum la plângeri și dosare penale, atât pentru răspândirea bolii, cât și pentru exercitarea profesiei fără drept.

Se pune, însă, întrebarea unde erau autoritățile din județ când foștii tehnicieni făceau aceste intervenții? Cine ar fi trebuit să știe ce se întâmplă în județ și de ce nu s-a făcut nimic pentru a stopa aceste practici?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-10Parerea ta...

ANONIM
10 Oct 2018

Opera D-lui DAEA...!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine