2019-07-24 05:25

Peste 10,2 MILIOANE de lei pentru Monumentul Marii Unirii din Alba Iulia. Când trebuie să fie gata

 |  16:24
Peste 10,2 MILIOANE de lei pentru Monumentul Marii Unirii din Alba Iulia. Când trebuie să fie gata

George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a semnat miercuri contractul de peste 10,2 milioane de lei pentru realizarea Monumentului Marii Uniri al sculptorului Mihai Buculei, care ar trebui amplasat la Alba Iulia până pe 26 noiembrie.

Potrivit contractului, autorul îşi asumă că monumentul va fi realizat şi amplasat până la cel târziu 26 noiembrie 2018.

Monumentul va avea o înălţime de 22 de metri şi o greutate de 1.350 de tone. Preţul contractului este de 10.209.700 de lei, TVA inclus, transmite MCIN.

„La începutul primăverii, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informaţie falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câştigat concursul pentru realizarea acestui monument, a fost deblocată astăzi prin semnarea contractului, potrivit căruia, aşa cum şi-a asumat autorul, la 1 decembrie, la Alba Iulia, ne vom putea bucura de acest monument. Am dovedit, aşadar, că dacă avem suficientă determinare, putem găsi soluţii pentru orice problemă, chiar şi pentru cele «istorice»”, a declarat ministrul George Ivaşcu.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va monitoriza „cu atenţie” etapele de execuţie a contractului şi va oferi orice sprijin legal necesar, atât autorului, cât şi autorităţilor locale, astfel încât termenul de finalizare a monumentului să fie respectat, pentru ca acesta să poată fi inclus în planul manifestărilor ce vor avea loc la 1 Decembrie în oraşul Alba Iulia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray