2019-10-22 09:35

UPDATE. Peste 120.000 de oameni la PELERINAJUL catolic de la ȘUMULEU CIUC. 113 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală

 |  18:15
UPDATE. Peste 120.000 de oameni la PELERINAJUL catolic de la ȘUMULEU CIUC. 113 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală

UPDATE. Un număr de 113 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre probleme cauzate de căldură. La cele patru puncte de prim ajutor ale Serviciului de Ambulanță Județean Harghita s-a acordat asistență medicală de urgență unui număr de 107 persoane, a declarat șeful SAJ, dr. Peter Szilard. Din cei 107 pacienți, 11 au fost transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate. Potrivit sursei citate, în 9 cazuri a fost vorba de diverse traumatisme, respectiv entorse de gleznă, de genunchi, luxații sau fracturi de membre, un pacient a suferit crize epileptice multiple și un altul a suferit un infarct miocardic acut, fiind transferat la Spitalul din Târgu Mureș.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un număr impresionant de oameni, peste 120.000, au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, închinat Fecioarei Maria, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est și ajuns la cea de a 450-a edițieUn număr de 113 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre probleme cauzate de căldură

La fel ca în fiecare an, pelerinii au început să urce dealul Șumuleu încă de la primele ore ale dimineții, iar unii dintre ei și-au petrecut noaptea în rugăciune, în Catedrala franciscană din Șumuleu Ciuc, informează Agerpres.

Organizatorii evenimentului, reprezentanții Ordinului Franciscanilor, au împodobit cu flori altarul în aer liber de la care s-a oficiat Sfânta Liturghie, au făcut ultimele pregătiri înainte de marea procesiune și i-au rugat pe pelerini să se comporte "ca într-o biserică, să pună deoparte distracția, să nu fumeze și să aibă grijă unul de celălalt". 

În tot acest timp, sute de grupuri de pelerini, veniți din toată Europa, dar și din SUA, Australia, Canada sau America de Sud, s-au îndreptat către locul procesiunii purtând în mâini crenguțe verzi, steaguri bisericești sau care să ateste localitatea de unde vin, precum și steagul Ungariei, cel secuiesc sau steaguri arpadiene.

Sfânta Liturghie de Rusalii a fost oficiată de Nunțiul apostolic al Vaticanului la București, monseniorul Miguel Maury Buendia, care le-a transmis pelerinilor mesajul și binecuvântarea Papei Francisc. Predica a fost rostită de preotul Veress András, episcopul Diocezei din Györ, președintele Conferinței episcopale catolice din Ungaria. De asemenea, la liturghie a fost prezent și Michael Anthony Perry O.F.M, superiorul ordinului franciscan de la Roma.

La fel ca în ultimii ani, la eveniment a participat și președintele Ungariei, Ader Janos, și soția sa, Anita Herczegh. Printre pelerini s-au numărat și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, mai mulți oficiali de la Budapesta, dar și președintele UDMR, Kelemen Hunor, și alți lideri locali ai comunității maghiare din România. 

Nu au fost rostite discursuri, organizatorii dorind să nu dea evenimentului conotații politice. Manifestarea s-a încheiat cu intonarea imnului Ungariei și a celui secuiesc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray