2020-06-01 09:01

Peste 20 de localităţi din judeţul Giurgiu, afectate de inundaţii. Pompierii lucrează non-stop, de mai bine de 24 de ore

 |  18:54
Peste 20 de localităţi din judeţul Giurgiu, afectate de inundaţii. Pompierii lucrează non-stop, de mai bine de 24 de ore

Ploile din ultima perioadă au făcut ravagii şi în judeţul Giurgiu, iar pompierii, ajutaţi de serviciile voluntare, lucrează non-stop pentru scoaterea apei din curţile şi casele oamenilor.

Pompierii de la ISU Giurgiu acţionează, de luni dimineaţă, pentru scoaterea apei ce a inundat curţi şi gospodării din 21 de localităţi ale judeţului.

Potrivit datelor centralizate marţi dimineaţă, sunt 54 de case şi circa 100 de curţi inundate, iar în cele 21 de localităţi afectate acţionează 75 de subofiţeri şi patru ofiţeri cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 18 motopompe.

"În perioada 3-4 iunie, ISU Giurgiu a intervenit cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 18 motopompe, patru ofiţeri şi 75 de subofiţeri permanent la locul intervenţiei pentru evacuarea apei din 47 de case şi 81 de gospodării în localităţile Uzunu, Clejani, Ghimpaţi, Copaciu, Bulbucata, Podu Doamnei, Grădinari, Buturugeni, Cartojani, Bolintin Deal, Gorneni, Dărăşti Vlaşca, Roata de Jos, Iepureşti, Stâlpu, Obedeni, Mârşa, Ghionea şi Bucşani", spune purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Astfel de intervenţii au fost înregistrate şi în anumite zone din municipiul Giurgiu, dar şi la Adunaţii Copăceni, unde există case şi porţiuni de drumuri inundate.

Pe de altă parte, vijeliile şi descărcările electrice din ultimele zile au provocat întreruperi în alimentarea cu energie electrică în mai multe localităţil din judeţ. Potrivit reprezentanţilor societăţii de distribuţie a energiei electrice, astfel de probleme au fost semnalate la Naipu, Ghimpaţi, Copaciu şi Malu Spart, restabilirea alimentării fiind realizată în mai puţin de zece minute ca urmare a folosirii tehnologiei avansate de control de la distanta - Telecontrol.

De mai bine de două zile, atenţionările de coduri meteo vin una după alta la Giurgiu, acolo unde, pe lângă codurile galbene de vreme rea - şi, în bună parte a zilei de marţi, portocalii - hidrologii au emis, la rândul lor, un cod portocaliu de inundaţii pe cursurile din bazinul Argeşului.

În plus, cel puţin până joi, sunt aşteptate, în continuare, averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-04Parerea ta...

FREACA MENTA
04 Iun 2019

IN LOC DE CANALE , SANTURI , DECOLMATAREA RIURILOR , PRIMARII MAI ANGAJAZA INCA 20 - 50 DE RUDE LA PRIMARI , DAR SI PENSII SPECIALE PE VIATA . BRAVO PATRICIENILOR ACTIVISTI DE PARTID SI PRIMARII . VINE VILCOV SI STANESCU - DRAGNEA - IORDACHE - MAZARE - MITRALIERA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine