2019-07-24 11:42

Peste 2.000 de persoane la marșul comunității LGBTI - Bucharest PRIDE

 |  18:49
Peste 2.000 de persoane la marșul comunității LGBTI - Bucharest PRIDE

Peste 2.000 de persoane au pornit, sâmbătă seară, în marş pe Calea Victoriei spre Piaţa Universităţii, în semn de susţinere a diversităţii, comunităţii LGBTI şi drepturilor reprezentanţilor ei, informează News.ro.

Două platforme cu doi DJ încadrează mulţimea. Cei mai mulţi dansează şi îşi fac fotografii, susţinând cauza cu mândrie.

"Dacă am sta de vorbă mai mult unii cu alţii, am avea şansa să ştim mai mult unii despre alţii", a declarat un bucureştean, nemulţumit de "graniţa trasată de PSD" între cele două mulţimi. În Piaţa Victoriei, mii de oameni s-au adunat deja pentru mitingul de susţinere a PSD.

Aşa cum au anunţat organizatorii, un steag - curcubeu de mari dimensiuni a fost desfăşurat şi purtat de participanţii la paradă.

În Piaţa Universităţii (esplanadă) va continua petrecerea şi vor fi rostite mai multe discursuri: ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, Peaches, Dragoş Bucurenci şi Andreea Bălan se numără între cei care vor vorbi.

La cea de-a 14-a ediţie a marşului diversităţii vor fi sărbătoriţi 40 de ani de când a fost creat steagul-curcubeu, pentru a reprezenta solidaritatea comunităţii LGBTI şi apărarea drepturilor ei. Astfel, un steag de mari dimensiuni va fi prezentat în cadrul marşului.

Bucharest Pride se va încheia cu o petrecere în clubul Control, unde va cânta Peaches, pentru prima dată la Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray