2020-03-30 12:59

Peste 80% din banii din pușculița Capitalei merg pe salarii și pe companiile ilegale a lui Firea

 |  11:51
Peste 80% din banii din pușculița Capitalei merg pe salarii și pe companiile ilegale a lui Firea

Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (capusate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește ȘI NE CURI pentru PSD!!!, scrie ministrul de Finanțe, Florin Citu pe pagină să de facebook. În replică, edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu este adevărat.

De ce nu are PMB bani: lista companiilor muncipale unde cheltuielile cu angajații depăseșc 70%, publicată de Cîţu În companiile administrate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, se plătesc salarii şi atât, scrie marţi seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

La Regia Generală de Apă Bucureşti RA, ponderea cheltuielilor de personal în total cheltuieli de exploatare este de 100%, Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA şi Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, toate cu o pondere de 92% a cheltuielilor de personal,  Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Transportului SA şi Compania Municipală Turistică Bucureşti SA - 91%,  Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA - 89%,  Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA - 79%,  Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA - 78%,  Compania Municipală Energetica Bucureşti SA - 75%,  Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA - 72%  Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA - 70%.

O altă companie din lista prezentată de Cîţu este Societatea de Transport Bucureşti, unde cheltuielile de personal sunt la 73%. "Aşa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpuşate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii şi atât. La RATB (STB, n.r.), peste 10.000 de angajaţi, cheltuieli de personal 73%. Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?", scrie ministrul Finanţelor.

Consiliul General a pus în legalitate cele 20 de companii cu hotărâri de înființare anulate de instanță

Consiliul General al Muncipiului București a votat, in iulie 2019, înființarea a 20 de Companii Muncipale, care anul trecut au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București. Reînființarea celor 20 de companii a trecut cu majoritate simplă.

Aprobarea a fost posibilă după ce Guvernul a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Administrativ, astfel încât proiectele care vizează administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilieri, în loc de majoritatea de două treimi. Cadou facut de Viorica Dancila lui Firea. 

Alianța PSD -ALDE nu are două treimi în Consiliul General, deci nu putea introduce companiile în legalitate fără votul opoziției. De aceea, guvernul Dancila a modificat legea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine