2020-04-07 00:06

Peste 900 de sinistraţi nu mai au case în Botoşani. A început demolarea caselor afectate de inundaţii

 |  19:09
Peste 900 de sinistraţi nu mai au case în Botoşani. A început demolarea caselor afectate de inundaţii

Autorităţilebotoşănene au început acţiunea de demolare a 401 locuinţe din 60 de localităţiafectate de inundaţii, deoarece acestea nu mai pot fi locuite, alte 916 casefiind avariate uşor, a informat, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii deUrgenţe Botoşani.

Conforminformaţiile furnizate de ISU, cele mai mari pagube s-au înregistrat înmunicipiul Dorohoi şi în comuna Hlişeu Horia unde, în total, 31 de case s-auprăbuşit, iar alte 308 sunt propuse pentru demolare. "Potrivitautorităţilor locale, numărul acestora este în creştere. Pe zi ce trece, totmai mulţi cetăţeni din zonele calamitate realizează că nu mai pot locui încasele proprietate, întrucât structura de rezistenţă şi pereţii nu mai prezintăsiguranţă. Prin urmare, specialiştii Direcţiei Judeţene de Control înConstrucţii continuă acţiunea de evaluare a caselor în zonele afectate", seprecizează într-un comunicat de presă al ISU Botoşani.

Dincele 4.416 persoane evacuate în timpul inundaţiilor, 3.488 au revenit lacaselor lor, în timp ce 928 de sinistraţi care nu mai au unde locui s-auadăpostit la rude sau în locuinţele modulare puse la dispoziţie de autorităţi.Cei mai mulţi sinistraţi, respectiv 752 de persoane, sunt din Dorohoi.

Inundaţiileprovocate de revărsarea apelor sau a scurgerilor de pe versanţi au afectat şipeste 8.000 hectare de teren şi aproape 5.000 de fântâni. Potrivit ISUBotoşani, 532 km drumuri comunale şi săteşti, 44 km drumuri judeţene şi 10 kmde drumuri naţionale au fost, de asemenea, afectate de inundaţiile de lasfârşitul lunii iunie. Autorităţile botoşănene au subliniat că bilanţul esteprovizoriu, iar evaluarea pagubele în zonele calamitate continuă.

LaDorohoi, militari de la Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 335 ArtilerieMixtă şi de la Centrul 33 Depozitare acţionează pentru evacuarea bunurilorpersoanelor afectate de inundaţii şi pentru decolmatarea căilor de acces, iarîn judeţul Tulcea, o autocisternă a UM 02044 a transportat motorina necesarăutilajelor care supraînalţă digul din localitatea Grindu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine