2020-02-24 07:34

Petre “Geamănu” din clanul Geamănu a fost extrădat din Belgia. Condamnat la nouă ani de închisoare în România după ce a luat cu japca un tir cu cafea

 |  19:38

Încă un membru al Clanului Geamănu aajuns după gratii. Ilie Petre, zis Geamănu, a fost extrădat din Belgia după cea primit, în România, o condamnare de nouă ani de închisoare pentru tâlhărie.El era urmărit internaţional din anul 2000 şi a fost prins în anul 2006, înBelgia, după ce a comis infracţiuni violente.

Poliţiştii belgieni l-au predat, vineri,pe Ilie Petre, fratele lui Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu unei escorte aIGPR. Ilie Petre a fost arestat în Belgia din septembrie 2006 pentruinfracţiuni violente comise în această ţară. El era dat în urmărireinternaţională de Poliţia Română în urmă cu zece ani, iar între timp a fostcondamnat la nouă ani de detenţie, în România. În 9 martie 2000, BiroulNaţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională a lui Petre Ilie(43 de ani), zis Geamănu, din Bucureşti, în baza unui mandat de arestarepreventivă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar TeritorialBucureşti, fiind suspect de tâlhărie. Ulterior, la data de 25 noiembrie 2003, PetreIlie a fost condamnat de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, penumele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de nouăani, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Concret, în 3 martie 1999,Petre Ilie, împreună cu alte persoane, a sustras prin violenţă un camion încărcatcu 3,2 tone de cafea. Potrivit anchetatorilor, în 4 martie 1999, în jurul orei18.00, la o intersecţie din apropierea localităţii Buftea, mai multe persoaneau jefuit un camion aparţinându-i lui Marin Mihalache, în care erautransportate trei tone de cafea, în valoare de 518 milioane de lei vechi. Marfaera proprietatea cetăţeanului arab Assodolah Amjadi.

Hoţii l-au determinat pe Mihalache săcoboare din camion, recomandându-se drept poliţişti. După ce a coborât dinmaşină, şoferul a fost bătut, fiind lăsat inconştient pe marginea drumului.

Nimeninu a reclamat tâlhăria

Membrii bandei au ascuns marfa într-undepozit aflat în satul Rudeni, de pe raza comunei Chitila. Ulterior auabandonat autocamionul pe un drum lăturalnic din comuna Roşu. După trei zile,poliţiştii au primit informaţia despre comiterea unei tâlhării în apropiere deBuftea, dar nimeni nu reclamase aşa ceva. În schimb, lumea interlopă aCapitalei vuia de “faptele de vitejie” făcute de cei dinclanul Geamănu. Informatorii pe care poliţiştii îi aveau infiltraţi printreinterlopi au transmis mai departe această informaţie şi aşa s-a ajuns să segăsească marfa furată, deşi nimeni nu reclamse furtul ei. Ulterior, s-adeclanşat o anchetă în acest caz, cercetările fiind preluate de ParchetulMilitar Teritorial Bucureşti, pentru că existau probe că sunt implicaţi şipoliţişti.

La scurt timp de la comiterea jafului,Petre Geamănu şi doi dintre locotenenţii săi au fost reţinuţi de poliţişti,însă procurorii au hotărât să-i pună în libertate, pe motiv că nu prezintăpericol social. Ulterior, alţi membri ai grupării au fost arestaţi. PetreGeamănu a aflat că procurorii au de gând să emită un mandat de arestare penumele lui şi a plecat din ţară. Pe 14 mai 2001, magistraţii militari l-aucondamnat, în lipsă, la nouă ani de închisoare pentru tâlhărie.

Proxenetla Ibiza

Surse din Poliţie ne-au declarat căPetre Geamănu a fugit în Spania, unde şi-a dezvoltat o amplă “afacere” cuprostituate. Astfel, el a ajuns să controleze mai multe reţele de prostituţiedin Valencia, din care făceau parte câteva zeci de fete. În perioada 2003-2004,el a reuşit să scape de mai multe ori de poliţiştii spanioli, care l-au dat înurmărire internaţională, la fel ca şi colegii lor români. Şi aici a aflat ce ise pregăteşte şi şi-a luat tălpăşiţa în Ibiza. De aici, el şi-ar fi controlatafacerile prospere din Valencia.

La sfârşitul anului 2003, PetreGeamănu a primit sprijin pentru a-şidezvolta afacerea din partea cumnatului său, Ion Dascalete, membru alcunoscutului clan Duduianu şi unul dintre principalii acuzaţi în dosarul“Poliţistilor benzinari de la Secţia 5”. Pe 22 aprilie, Ion Dascalete(gestionar la staţia PECO Chitila) a fost arestat de procurorii Parchetului NaţionalAnticorupţie pentru că ar fi organizat o reţea de persoane care ar fi sustrasproduse petroliere din conductele Petrotrans. El a fost acuzat de dare de mită înformă continuată, furt calificat şi instigare la călcare de consemn, infracţiunipedepsite de Codul penal cu închisoarea de la 4 la 20 de ani.

În anul 2004, Petre Geamănu a simţitcă laţul se strânge şi a fugit în Belgia.

În urma informaţiilor obţinute dePoliţia Română şi transmise prin Biroul Naţional Interpol Bucureşti s-a reuşitarestarea acestuia pe teritoriul Belgiei, în luna septembrie 2006.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine