2020-08-10 19:13

Phishing cu sigla BRD. Mailurile clienţilor unei bănci, asaltate de mesaje de la piraţii informatici

 |  20:18
Phishing cu sigla BRD. Mailurile clienţilor unei bănci, asaltate de mesaje de la piraţii informatici

Capiipoliţiilor din toată Europa s-au întâlnit la Bruxelles pentru ca, împreună, săgăsească o cale de stopare a piraţilor informatici care atacă pe scară largă. Înultima perioadă de timp, BRD-Groupe Société Generale se confruntă cu tot maimulte tentative de phising. Piraţii informatici creează clone ale paginiloroficiale ale băncii şi sub diferite mesaje încearcă să obţină de la clienţiiacestora date confidenţiale ale conturilor. BRD atrage atenţia că niciodată nuse solicită codul PIN al unui card şi vă sfătuieşte să nu răspundeţi acestormesaje.

Atacurileinformatice la scară largă şi prevenirea acestora, precum şi conectareaRomâniei la Sistemul Informatic Schengen II (SIS II) s-au numărat printresubiectele discutate de miniştrii reuniţi la Consiliul Justiţie şi AfaceriInterne, la care a participat şi ministrul român Traian Igaş. ReuniuneaConsiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) a avut loc la Bruxelles, luni şimarţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şiInternelor. În cadrul reuniunii, s-a analizat propunerea de directivă privindmăsurile împotriva noilor forme de criminalitate informatică, în special aatacurilor informatice pe scară largă. Cu un astfel de atac pe scară largă seconfruntă şi băncile din România. În ultima perioadă de timp, se pare că ţintapredilectă a piraţilor informatici sunt clienţii BRD-Groupe Société Generale.

Bancaatrage atenţia asupra faptului că niciodată şi sub nici o formă nu solicităclienţilor băncii codul PIN.

Văprezentăm o serie de mesaje menite să vă atragă în capcana întinsă de piraţiiinformatici. Odată ce aţi completat cerinţele din acest mesaj, aveţi toateşansele să vă treziţi cu un cont bancar pe zero.

Odatăaccesate mesajele primite pe e-mail sunteţi transferat automat într-o pagină-clonăa BRD. În timp ce completaţi câmpurile, informaţiile sunt salvate încalculatorul piratului informatic. După ce treceţi nume, prenume, adresă, numărcont, număr card şi PIN, acesta nu mai are altceva de făcut decât să transfereaceste date pe un card magnetic, să se ducă la bancomat, fie în ţară, fie înstrăinătate, şi să vă golească contul.

Iatăexemple de mesaje trimise pe e-mail:

“Important: Informaţii BRD

Recent, am determinat că login-ul în contuldumneavoastră s-a realizat de pe diferite computere şi au fost încercate o gamălargă de parole pentru logare. Drept urmare, contul dumneavoastră a fostblocat. Pentru a debloca contul vă rugăm să vă confirmaţii datele! Apăsaţi link-ul de mai jospentru a vă confirma datele contului.

https://www.brd-net.ro/part/ro/idehom.html.Vă mulţumim”

„Actualizare date cont BRD

Stimate client BRD-Groupe Société Generale,

Marţi, 9 iunie, utilizatorii BRD-Groupe Société Generale au fostţintele unei tentative de fraudă de tip phising, aceştia primind mesaje care îidirecţionau către www.brd-net.ro, un website cu design identic cu cel alserviciului de internet banking al BRD, dar care era de fapt un site fals. BRD-Groupe Société Generale a luatimediat măsuri pentru blocarea acestei tentative de furt de date personale, iarsecuritatea sistemului informatic care susţine funcţionarea serviciului deinternet banking BRD-Net nu a fost nici un moment pusă în pericol. BRD-Groupe Société Generale împreunăcu o echipă de specialişti în securitate bancară a dezvoltat o nouă platformade online banking ce face faţă la orice fel de atac informatic. Prin acestmesaj vă rugăm frumos să vă înscrieţi pe noua platformă (ce este lipsită detaxe timp de 12 luni) creată prin simpla logare în cont şi prin updatareadatelor. După înscriere, BRD-Groupe Société Generale vă garantează economiileprintr-o poliţă de asigurare ce acoperă pierderi prin fraudă bancară de oricetip până la 50.000 de euro ce o veţi primi prin poştă în următoarele 72 h(gratuit). Aceasta poliţă ce conţine şi o asigurare de viaţă şi o reducere de15% la orice asigurare auto, bunuri şi garanţia unui sistem de succes şi înacelaşi timp sigur. Ne cerem scuze pentru orice incoveniente create şi vămulţumim pentru înţelegere. Pentru autentificarea în noul sistem BRD-Groupe Société Generale apăsaţi aici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28

Mai multe imagini:
Phishing cu sigla BRD. Mailurile clienţilor unei bănci, asaltate de mesaje de la piraţii informatici
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz