2020-08-03 15:29

Plângere PENALĂ împotriva lui Traian Băsescu. Este acuzat de înșelăciune și ABUZ în serviciu

 |  19:00
Plângere PENALĂ împotriva lui Traian Băsescu. Este acuzat de înșelăciune și ABUZ în serviciu

Pentru că a declarat de mai multe ori pe proprie răspundere că nu a fost colaborator al Securității, Traian Băsescu are acum o nouă plângere penală pe numele său. Grupul de Investigații Politice a formulat o plângere pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Anunțul a fost făcut pe Facebook, de Mugur Ciuvică, președintele GIP.

„Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, cînd a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Toate aceste declarații sunt false. Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Hotărârea Curții de Apel constată o situație juridică existentă deja: Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european”, transmite Mugur Ciuvică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-13Parerea ta...

LIZUCA
13 Iul 2020

Intradevar basescu e un bulangiu nenorocit iar ciuvica un bulangiu pupincurist Acum varanul jubileaza si pentruca considera ca a stat la puscarie din cauza lui base acum vrea sa se razbune
COMISARUL PARAIPAN
14 Iul 2020

care dracu e diferenta intre Varanul si Qiombetele? amandoi niste securisti scarbosi criminal si hotzomani...eu i-as pune la puscarie in aceeasi celula ca sa-si rezolve problemele intr-o bataie Mortal Kombat..Le-as zice baieti aveti 24 de ore sa va hotarati care dintre voi e viu si care e mort....3-2-1-0 FiGHT
#LIZUCA
14 Iul 2020

Intr adevar basescu este un bulangiu nenorocit la fel ca acromegalul de la Cotroceni
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz