2020-01-28 14:45

Plângere penală împotriva şefului JANDARMERIEI din Topoloveni

 |  11:22
Plângere penală împotriva şefului JANDARMERIEI din Topoloveni

Deputatul PNL Florin Roman va depune plângere penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi din Topoloveni, după ce acesta din urmă i-a luat cu duba pe protestatarii anti-PSD, în timpul vizitei de vineri din localitate a lui Liviu Dragnea. Mai mulţi protestatari care îl aşteptau pe liderul PSD la Topoloveni, în judeţul Argeş, au fost ridicaţi vineri de jandarmi şi duşi la Poliţie pentru legitimare.

„Am luat decizia de a depune luni dimineaţa o acţiune penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi care a acţionat la Topoloveni, împotriva unui grup de protestatari. În mod abuziv, jandarmii prezenţi au ridicat protestatarii adunaţi spontan, deşi aceştia fluturau actele de identitate pentru a se legitima”, anunţă deputatul PNL într-un comunicat de presă.

În opinia liberalului, „caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni”.

„Oamenii paşnici, care au protestat civilizat pe trotuar s-au adunat spontan la auzul veştii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetăţeni europeni reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care la întrebarea legitimă a unui protestatar: «De ce ne luaţi», a răspuns: «Pentru ca aşa vreau eu»! Reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel încât, aceştia sa fie lăsaţi sa plece acasa, imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea a părăsit localitatea Topoloveni. Pentru a trage de timp, aşa zişii «oameni ai legii» au trecut inclusiv in baza Interpol a protestatarilor anti-PSD”, a mai scris Roman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-18Parerea ta...

VALTER COJMAN
18 Mai 2019

Aia 10 trebuiau bagati la puscarie intre 1 luna si 3 luni sau amendati cu sume intre 10 000 si 50 000 de lei, conform legii 60/1991. Legea 60/1991: ART. 5 Organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor , obiectivelor militare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare. De asemenea, este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora. ART. 26 Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savirsite in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni: d) participarea la adunari publice nedeclarate sau interzise si urmate de refuzul parasirii locurilor de desfasurare a acestora, la avertizarile si somatiile organelor de ordine facute potrivit legii; f) instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod, a adunarilor publice; PUNCTUL ASTA, DIN ART. 26 E CEL MAI IMPORTANT: i) organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare; Toate incalcarile prevederilor legii 60/1991, de la punctele din Art. 26 de la litera d) pana la litera k), se pedepsesc cu inchisoare de la 1 luna pana la 3 luni sau cu amenda intre 10 000 si 50 000 lei: j) introducerea sau desfacerea bauturilor alcoolice in locurile destinate desfasurarii adunarilor publice, pe toata durata acestora; k) refuzul de a parasi imediat adunarea la solicitarea organelor de ordine, potrivit legii. Contraventiile prevazute la lit. a) - c) se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la una la 6 luni
@ VALTER COJMAN
18 Mai 2019

LUMINEAZA-TE ORBULE (daca nu esti roman solicita un traducator) PREVEDERILE art. 5 a LEGII 60/1991 sunt de competenta politiei si nu a jandarmeriei. JANDRMERIA NU ARE COMPETENTA SA EFECTUEZE ANCHETE PENALE . Daca esti din zona TOPOLOVENI inseamna ca locuiesti undeva prin padure cu animalele salbatice .................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine