2020-05-27 04:02

Plângere PENALĂ la Parchet împotriva lui Iohannis. Cine e AUTORUL și care e MOTIVUL

 |  20:08
Plângere PENALĂ la Parchet împotriva lui Iohannis. Cine e AUTORUL și care e MOTIVUL

O plângere penală a fost depusă, marţi, la PÎCCJ de către Cătălin Stoichiţă, fost candidat la Primăria Sectorului 5, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis după ce şeful statului a amânat luarea unei decizii privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Astăzi, 26 iunie 2018, am depus sesizare la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie privind posibile încălcări ale prevederilor legale în vigoare de către domnul Iohannis Klaus Werner – Preşedintele României, cu sediul în Palatul Cotroceni, Administraţia Prezidenţială, Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucureşti, România, telefon: 021 - 410.05.81, privind săvârşirea următoarelor infracţiuni: nerespectarea hotărârilor judecătoreşti – art. 287 din Codul Penal; abuz în serviciu – art. 297 alin. 1 din Codul Penal; neglijenţă în serviciu- art. 298 din Codul Penal; uzurparea funcţiei - art. 300 din Codul Penal;", se arată în textul sesizării.

Potrivit Mediafax, Stoichiţă a depus şi solicitări către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, respectiv către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "pentru a analiza posibilitatea declanşării procedurilor parlamentare privind suspendarea domnului Iohannis Klaus Werner din funcţia de Preşedinte al României".

"Precizez faptul ca împreună cu un grup numeros de cetăţeni suntem pregătiţi să începem o campanie de strângere de semnături pentru suspendarea domnului Iohannis Klaus Werner din funcţia de Preşedinte al României şi am solicitat un răspuns în scris privind numărul necesar de semnături pentru iniţierea procedurilor parlamentare", completează Cătălin Stoichiţă în document.

În legătură cu motivele sesizării, acesta precizează că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR care îl obligă pe şeful statului să o revoce pe şefa DNA.

Cătăin Stoichiță este finul lui Marian Vanghelie și a ocupat timp de 5 ani poziția de consilier local în primăria sectorului 5. Stoichiță a mai lucrat 2 ani și pentru Oprescu la primăria generală.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a evitat să anunţe, marţi dimineaţa, ce va face cu privire la decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut Curtea Constituţională, susţinând că îl interesează prea puţin criticile aduse de Liviu Dragnea în acest sens.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27Parerea ta...

LEVST.
26 Iun 2018

sigur ca un temei legal exista in aceasta actiune, insa -in acelasi timp- (cred, eu sunt sigur) este un mijloc de presiune si hartuire a chiriasulul cotrocean, daca chiar vor sa-l suspende, trebuie gasite alte chestii mai serioase, precum aducerea de acuzatii "nefondate"(desi pot fi fondate!) la adresa pm-lui( tradare de tara, etc.) declaratii care -in alte contexte, pot declansa un razboi civil, oricum au adus scaderea reputatiei( daca mai era loc!) Romaniei( si alte probleme), atata timp cat reclamantul nu a mai continuat cu procesul respectiv, de A Demonstra, validitatea declaratiilor...In acest context, iohanis are toate cartile in mana, o va demite pe Kovesi exact in ziua cand se va discuta suspedarea, care(cererea) -pe acest motiv- va deveni nula...
SOCIALISTUL
27 Iun 2018

Bineinteles ca si asta e o manarie . bine ar fi daca am scapa tara da personaje de genul Stoichita .
SOCIALISTUL@
28 Iun 2018

Da ar fi bine dar pentru fascistoizi ca tine Sa scapam tara de oameni cinstiti si sa aducem nazisti traficanti de copii iar la justitieportocali negulesti plagiatoare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine