2020-01-29 05:58

COLECTIV. Plângere penală pe numele lui Raed Arafat şi a şefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță

 |  14:39
COLECTIV. Plângere penală pe numele lui Raed Arafat şi a şefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță

Grupul civic Reset a formulat o plângere penală pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță. Plângerea penală vine după noile filmări apărute la patru ani de la tragedia de la Colectiv care au surprins organizarea şi intervenţia haotică a primului echipaj sosit la fața locului blestemat.

Reprezentanții Grupului Civic Reset au anunțat, vineri, că, în urma noilor imagini video cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, au decis să formuleze un denunț împotriva conducerii IGSU și a lui Raed Arafat, „pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal”: „Sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

„Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus. Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a , iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund. Suntem singuri și ne avem doar pe noi! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, spun reprezentanții Reset pe pagina de Facebook, potrivit Mediafax.

Plângerea este adresată procurorului șef, Bogdan Licu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-25

In legatura cu acest articol...

CUTREMURĂTOR: Imagini ascunse de la tragedia din Colectiv. ADEVĂRUL din spatele intervenției

Raed Arafat, AUDIAT la Parchetul General în dosarul Colectiv. Ce i-au strigat oamenii

ALERTĂ! Raed ARAFAT, șeful DSU, audiat ca martor la Parchetul General, într-un dosar legat de „COLECTIV”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine