2020-08-07 01:53

Plenul Parlamentului European discută situația STATULUI DE DREPT în România. Premierul DĂNCILĂ va avea o intervenție de 5 MINUTE

 |  10:13
 Plenul Parlamentului European discută situația STATULUI DE DREPT în România. Premierul DĂNCILĂ va avea o intervenție de 5 MINUTE

Plenul Parlamentului European dezbate, miercuri, situaţia statului de drept din România, la dezbateri fiind prezentă şi Viorica Dăncilă, informează News.ro.

Marţi seară, premierul Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Tudorel Toader a declarat că o concluzie a discuţiilor a fost de colaborare, nu de atacuri reciproce, că nu se pune problema activării articolului 7 din Tratatul UE şi că referirea la chemarea Guvernului în instanţă viza infringementul pentru neaplicarea directivei privind spălarea banilor. În discuţia cu Timmermans, Viorica Dăncilă şi-a exprimat dorinţa ca dezbaterea de miercuri din plenul Parlamentului European să fie argumentată şi constructivă.

Dezbaterea din plenul PE a început la ora 10.00, ora României, şi va dura o oră, din care Viorica Dăncilă va avea cinci minute la dispoziţie pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti.

Opinia Comisiei Europene va fi prezentată de către prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

În urma acestei dezbateri, în luna noiembrie este aşteptată şi adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz