2020-07-10 16:49

De ce nu este gata încă penetrația Splai-Ciurel-Autostrada A1. VEZI când promite constructorul că va termina șantierul

 |  17:33
De ce nu este gata încă penetrația Splai-Ciurel-Autostrada A1. VEZI când promite constructorul că va termina șantierul

Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că proiectul inițial a fost făcut prost, nefiind luate în calcul o serie de rețele edilitare care trebuiau deviate pentru că lucrările să poată continuă. (nici rețelele RATB de pe amplasamentul lucrării nu au fost prinse în proiect, în acest moment reprezentanții regiei lucrând la devierea acestora).

Având în vedere articolele apărute în mediul online, că urmare a faptului că Asociația Pro Infrastructură acuză Primăria Capitalei că "șantierul înaintează cu viteză melcului" la nodul rutier Virtuții, parte din proiectul penetrației Splai-Ciurel-Autostrada A1, iar " lucrarea nu se va finaliza nici în acest an", Direcția de Presă a Primăriei Municipiului București este împuternicită să facă următoarele precizări: "Proiectul Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București – Pitești” este un proiect demarat în urmă cu mai mulți ani, care atunci când a fost preluat de actuală administrație era complet blocat, la fel că alte proiecte vitale pentru Capitală,  două exemple relevante în acest sens fiind Pasajul de la Piață Sudului și spitalul Victor Gomoiu: plăti neefectuate, probleme cu consultantul, etc.".

La nivelul PMB s-a constituit un grup de lucru care a revizuit întregul proiect, plățile restante către constructor au fost efectuate și s-au prevăzut bani în buget pentru că lucrările să poată continuă. Pe lângă problemele de ordin financiar care au fost soluționate de urgență de actuală administrație, cauzele care au generat întârzieri în derularea lucrărilor au fost de natură tehnică.

Constructorul spune că va termina în noiembrie 2018

Termenul de finalizare a obiectivului de investiții asumat inițial de către constructor a fost decalat  și din cauza  lucrărilor suplimentare care au vizat descărcări arheologice care au durat mai mult decât era previzionat. În acest moment PMB  a obținut avizul de la Ministerul Culturii privind descărcarea arheologică, iar constructorul a început lucrările la canalizarea pluvială și alimentare cu apă, dar și la noul traseu al conductelor de apă industrială Cet Grozăvești.

De asemenea, s-a semnat încredințarea către ENEL pentru relocarea și devierea rețelelor electrice din zona. Termenul estimat de constructor pentru finalizarea nodului rutier este noiembrie 2018. Având în vedere vechimea documentației în baza căreia a fost atribuită lucrarea și problemele identificate pe parcursul desfășurării lucrărilor, a fost analizată adoptarea unei noi soluții de realizare a tronsoanelor 2 și 3 ale acestui obiectiv, în concordanță și cu prevederile PMUD București- Ilfov.

"Astfel, în urmă grupului de lucru format la nivelul Primăriei Municipiului București cu reprezentanți ai proiectantului și reprezentanți ai Primăriei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu în imediată vecinătate, minim invaziv în privința exproprierilor și implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat în PUZ-ul coordonator Sector 6. Nodul suprateran "Virtuții" este compus din podul hobanat care traversează răul Dâmbovița și o serie de pasaje denivelate care asigura traversarea bulevardului Virtuții și conexiunile acestuia cu direcțiile principale de mers - Splaiul Independenței - Autostrada A1", au explicat reprezentanții Primăriei Capitalei. Asigurarea direcțiilor de mers în nodul rutier se face prin intermediul unui număr de 13 pasaje rutiere, a unui pasaj dublu peste șoseaua Virtuții și a unui pod hobanat peste răul Dâmbovița. Podul hobanat este realizat în proporție de aproximativ 85,5%, în timp ce întregul tronson Nod rutier "Virtuții" este realizat în procent de 58%. Având în vedere informațiile prezentate mai sus, va rugăm să faceți modificările care se impun, susțin specialiștii PMB. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-23Parerea ta...

FREACA MENTA
24 Apr 2018

SE TERMINA LA PASTELE CAILOR . MOLDOBUZA LIMBA LATA NU ARE NIMIC LA AFACEREA ASTA CU FIRMELE EI CAPUSA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz