2019-07-24 09:41

PNL a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea. Care e ACUZAȚIA

 |  18:40
PNL a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea. Care e ACUZAȚIA

PNL a depus miercuri, Parchetul general, o plângere penală împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu pentru că a refuzat convocarea, luna trecută, a unei sesiuni extraordinare pe tema pestei porcine africane și a reprimării violente de către jandarmi a mitingului din 10 august.

Plângerea penală a fost semnată de deputații PNL, Raluca Turcan și Dan Vâlceanu.

Liberalii arată că cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților a fost făcută ”în scopul de interes public al clarificării aspectelor cu conotație negativă deduse din modul defectuos în care s-a realizat activitatea de prevenire și combatere a pestei porcine africane ceea ce a determinat omorârea tuturor suinelor aflate în gospodăriile cetățenilor din zonele în care a fost identificată pesta porcină africană. De asemenea, sesiunea parlamentară extraordinară era necesar a fi convocată pentru a clarifica evenimentele cu impact negativ în societate generate de reprimarea manifestației pașnice din Piața Victoriei, desfășurată în data de 10 august a.c.”.

PNL explică faptul că Dragnea și-a exercitat funcția de președinte al Camerei Deputaților cu excepția zilei de 20 august, când a fost luată decizia de respingere a solicitării opoziției de convocare a sesiunii extraordinare.

În plângerea penală depusă la Parchetul general, liberalii subliniază faptul că ”prin neîndeplinirea actului de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare”, Dragnea se face vinovat de infracțiunea de abuz în serviciu, încălcând legislația primară, respectiv legea 96/2006 privind statutul senatorilor și deputaților, așa cum prevede decizia Curții Constituțională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-05Parerea ta...

ADOLF DRAGNEA
05 Sep 2018

MAI AI DOAR CITEVA ZILE TARANOIULE SCIRBOS ...
ANONIM
05 Sep 2018

Astazi Iohannis vazand ca nu poate igenunchea guvernul i a spus lui lazar sa scoata dosarul doamnei Dancila Justitia este independenta URA ,URA,URA Traiasca nazistul sef URA URA URA !!!!!!
ADOLF NAZISTUL JOHANUS
05 Sep 2018

Scarba johanus a capiat
MACACPEDRAC-NEA
06 Sep 2018

DE FAPT , CAM TOATA TARA … ROMANII S-AU SATURAT DE FATA LUI DE TARAN HOT , PLINA DE BUBOAIE SI CU MUSTATA DE TRACTORIST REDUS MENTAL . LA PUSCARIE CU TINE JAVRA SCIRBOASA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray