2020-01-28 16:27

PNL cere în Parlament REVOCAREA Avocatului Poporului. Vezi ce îi reproșează liberalii lui Victor CIORBEA

 |  18:49
 PNL cere în Parlament REVOCAREA Avocatului Poporului. Vezi ce îi reproșează liberalii lui Victor CIORBEA

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că liberalii au depus în Birourile permanente reunite solicitarea pentru revocarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, afirmând că acesta a preferat să se comporte ca o instituţie în subordinea PSD.

„Am depus solicitare oficială în Birourile reunite de revocare a Avocatului Poporului pentru încălcarea legii pentru faptul că nu respectă normele prin care această instituţie trebuie să sprijine cetăţenii în raport cu instituţiile statului. Avocatul Poporului a preferat să se comporte precum o instituţie în subordinea PSD şi au fost nenumărate cazuri în care cetăţenii nu s-au regăsit în demersurile instituţiei Avocatului Poporului'', a spus Turcan, solicitată să precizeze în ce stadiu se află demersul de revocare a Avocatului Poporului, anunţat de PNL, informează Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după discuţia cu Victor Ciorbea, că Avocatul Poporului poate sesiza CCR chiar dacă unele articole din ordonanţa de urgenţă nu au intrat în vigoare şi speră că va face acest demers în zilele următoare. După întâlnire, Victor Ciorbea a spus la rândul său că va analiza situaţia. "Dacă există decizii ale CCR care fac execepţie de la această prevedere legală, le analizăm şi vedem ce se poate face", a spus Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului este numit în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe o durată de 5 ani. Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-01Parerea ta...

CIUMA ROSIE.
01 Feb 2017

Demisia in bloc a tot ce inseamna opozitie poate duce la anticipate.
AHA
01 Feb 2017

Popor de 2 lei...PDL=PNL cum sa ceri asa ceva mai baiatule? postacule de 2 lei..mai bine 10 hoti liberi decat un om condamnat aurea....Este prima oara cand acesta ordontatna a fost trecuta prin CSM si ...mi e scarba sa prout numele altor institutii de forta. Staii ca guvernul tehnocrat a vrut sa inchida 88 de spitale...pacientuleee ,,,%$^%
LEVST.
13 Feb 2018

S-a trezit şi Ciorbea! Ce sesizare va face Avocatul Poporului De către Adrian Dijmarescu - 12/02/2018 Victor Ciorbea este Avocatul Poporului din aprilie 2014, dar până acum nu prea a avut iniţiative în folosul cetăţenilor...."____------______ „It’s Aliveeeee!”(dr. Frankenstein)- numai ca asta este o ciorba de burta(de bou) reancalzita!Daca o sa fie dupa „gustul ” meu (reaintoarcete la Monarhie cu aport Englez, etc.,) si capatzana acestui fost PM va atarna la una din portile cetatilor, alaturi de toti ceilalti PM si pres-edinti…Si sa indrazneasca cineva sa spuna ca nu merita…Scursori ale regnului animal, toti!PS Si cum am mai spus, este absurd ca acest avocat (cica ) al poporului sa fie numit de institutii politice si revocat tot politic, aceasta functie trebuie platita bine, insa numirea trebuie facuta de ziaristi si toate formele de reprezentare a societatii civile, iar persoana respectiva, trebuie sa fie trecuta prin toate furcile caudine , posibile, incat acest avocat chiar sa fie al poporului, si nu un jeg fricos si pupincurist, cum este acum...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine