2020-07-04 13:32

Poiana Stampei. Incendiu puternic la o biserică din lemn, monument istoric din secolul al XIX-lea

 |  13:52
Poiana Stampei. Incendiu puternic la o biserică din lemn, monument istoric din secolul al XIX-lea

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la o biserică de lemn, monument istoric din secolul al XIX-lea, din localitatea suceveană Poiana Stampei. Mai multe echipaje de pompieri militari din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud intervin pentru stingerea flăcărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, pentru stingerea incendiului izbucnit la biserica din lemn ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Poiana Stampei au intervenit pompierii militari din Vatra Dornei, din Câmpulung Moldovenesc şi din judeţul Bistriţa Năsăud, cu şapte autospeciale.

În incendiu au ars acoperişul bisericii, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, iar flăcările au afectat şi catapeteasma, ajungând până la altar.

Sursa citată a mai precizat că focul a fost localizat şi se lucrează pentru lichidarea incediului.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, a declarat, că biserica fusese reabilitată şi că în 26 iulie urma să fie sfinţintă. Edilul a mai spus că a fost curăţată pictura, iar în interior s-a refăcut pardoseala, cu beton, fiind introdusă în pardoseală şi încălzirea şi a fost construită şi o centrală termică, potrivit Mediafax. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz