2019-12-14 05:13

Poliţia Română, alături de Europol la operaţiunea Ciconia Alba

 |  14:22
Poliţia Română, alături de Europol la operaţiunea Ciconia Alba

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că Poliția Română a participat alături de Europol, autoritățile din alte 51 de țări și patru organizații internaționale la operațiunea Ciconia Alba, al cărei scop a fost destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Astfel, un număr de 314 persoane au fost arestate, iar 2,38 tone de cocaină confiscate.

Potrivit sursei citate, operațiunea a urmărit combaterea migrației ilegale, a traficului de persoane, a traficului de droguri și a fraudelor cu mijloace electronice de plată.

"În cadrul operațiunilor, au fost arestate 314 persoane, au fost identificate 529 de victime ale traficului de persoane, au fost confiscate 2,38 tone de cocaină, fiind controlate peste 540.000 de persoane și vehicule", se arată în comunicatul citat.

IGPR menţionează că polițiștii români au desfășurat două acțiuni pentru destructurarea unor grupări specializate în trafic de persoane.

"Au fost efectuate 15 percheziții, fiind arestați 7 membri ai grupurilor infracționale vizate. De asemenea, la data de 12 octombrie, 5 polițiști români au participat, în Marea Britanie, la efectuarea unor percheziții domiciliare", se arată în comunicatul IGPR.

Sursa citată mai precizează că polițiștii din teren au fost sprijiniți permanent de colegii aflați în centrul de coordonare operațională, situat la sediul Europol din Haga. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray