2020-06-01 15:43

Poliţia Timiş, decapitată de DNA

 |  21:01
Poliţia Timiş, decapitată de DNA

Rene Pârşan

Poliţia din Timiş şi filiala locală a PSD riscă să fie „decapitate” de DNA, în urma unui scandal privind măsluirea ultimelor alegeri prezidenţiale. Practic, şeful Poliţiei Judeţene, Sorin Muntean, şi adjunctul acestuia, Florin Bolboş, precum şi şeful de la Rutieră, Marcel Crăciunescu, au „căzut pe tehnică” într-un dosar de corupţie în care principalul ascultat era primarul din Recaş, Teodor Pavel. Acesta, ales primar PNL, s-a „predat” la PSD în septembrie 2014, profitând de Ordonanţa lui Ponta care a permis migraţia aleşilor locali, fără însă a-şi pierde mandatul. Nici mai mult, nici mai puţin, el a cerut Poliţiei Rutiere să-i ierte pe şoferii indisciplinaţi de amenzi contra votului pentru Victor Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat un val de percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, cinci la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor poliţişti, aleşi locali şi afacerişti, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie comise în perioada 2013-2014. Cele cinci instituţii călcate de procurori şi mascaţi sunt IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, care se află în aceeaşi clădire cu IPJ, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva - Nădlac.

Dosarul incriminează fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj, iar printre cei vizaţi sunt şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-şef Florin Bolbos, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, doi ofiţeri de Rutieră, precum şi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, PSD. De asemenea, ancheta îi vizează şi pe prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi afaceristul Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş. Aflat la serviciu, prefectul Eugen Dogariu a confirmat percheziţiile, dar a spus că nu ştie nimic despre ancheta DNA, aflând amănunte despre daravela de la Timiş din presă locală şi centrală. Percheziţii au loc şi la locuinţa lui Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara. La ora închiderii ediţiei, şase persoane urmau să fie duse la audieri la sediul DNA Timiş.

Făptaşul şi CV-ul

Comisarul-şef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Duşa. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul-şef Sorin Muntean are 45 de ani şi este născut în localitatea Chişineu Criş, judeţul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliţie şi este ofiţer specialist I.

Comisarul-şef Florin Bolbos este adjunctul şefului IPJ Timiş din anul 2010, funcţia fiind obţinută în urma unui concurs. El are 41 de ani şi este din localitatea Pişchia din judeţul Timiş. Anterior, a condus serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, iar în Poliţie lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş din anul 2012, iar soţia acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier judeţean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al judeţului Timiş din mai 2012, după ce în perioada august 2010 - mai 2012 a fost şeful Biroului audit şi control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, iar în perioada martie 2009 - februarie 2010 a fost subprefect.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-19Parerea ta...

GORJ
19 Ian 2015

cind vine dna si la gorj caci situatia este mult mai grava acolo.asteptam cu nerabdare sa vana dna si la gorj caci seful ipj gorj caragea viorel salvador a pus fundul pe acest judet
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine