2020-08-05 13:17

Politica salvează Mitropolia

 |  20:02
Politica salvează Mitropolia

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, a lansat un “Apel pentru păstrarea în hotarele statornicite a Mitropoliei Ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului”. Listele de susţinere prin semnături pot fi completate în mai multe locaţii din Cluj, dar şi pe Facebook.

”Este o datorie a noastră, a fiecărui membru al comunităţii, de a face tot ceea ce putem pentru a păstra Mitropolia condusă astăzi de ÎPS Andrei în hotarele pe care le-a statornicit regretatul Bartolomeu Anania. Clujul şi clujenii trebuie să păstreze această mitropolie, iar în acest sens am iniţiat o campanie publică de susţinere. Sper ca membrii comunităţii noastre să susţină această idee”, a declarat Tişe.

Apelul vine după ce Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a decis de curând ca o serie de eparhii să treacă de la Mitropolia Clujului la Mitropolia Ardealului. Printre cei care au criticat decizia BOR se numără teologul Radu Preda şi sociologul Vasile Dâncu.

De asemenea, preşedintele Academiei Române Ionel Haiduc consideră că Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului n-ar fi trebuit să fie ruptă.

“Eu cred că atunci când s-a făcut Mitropolia Clujului nu s-a făcut întâmplător şi cred că Bartolomeu a avut motive serioase să susţină o asemenea idee, iar un lucru bine făcut e păcat să se strice. Poate e prea puţin timp de când s-a realizat ca să se revină şi să se facă această schimbare. E oarecum un afront la adresa Clujului”, a menţionat Haiduc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz