2020-02-26 18:58

Poliţist torţionar italian, acuzat de violarea a două românce, în arestul din Genova

 |  19:27
Poliţist torţionar italian, acuzat de violarea a două românce, în arestul din Genova

Un poliţist italian în vârstă de 46 de ani, Massimo Luigi Pigozzi,va fi judecat, la 1 decembrie 2010, pentru violarea a două prostituate românceîn arestul poliţiei din Genova şi pentru molestarea sexuală aaltor două prostituate în vestiarul secţiei. Faptele de care este acuzatpoliţistul s-au petrecut în lunile mai şi august 2005.

MassimoPigozzi a devenit un personaj cunoscut în Italia după ce a fost condamnat latrei ani şi două luni de închisoare pentru că a torturat bestial un arestat întimpul demonstraţiilor antiglobalizare din perioada Summitului G8 din Genova,Italia, din 2001. Acelaşi poliţist a fost cercetat într-o anchetă privindconsumul de cocaină în timpul serviciului şi vânzarea de către poliţişti adrogurilor capturate. Ancheta s-a finalizat cu trimiterea la închisoare a circa20 de poliţişti italieni cu diverse grade, dar Pigozzi a reuşit să scape.

Violîn timpul serviciului

Româncele,arestate pentru practicarea prostituţiei, au fost duse în arestul Chesturii dinGenova. Deşi au fost abuzate şi violate, ele nu au făcut plângere din cauzafricii pe care le-o stârnea poliţistul italian. Abia mai târziu, după ce unadintre ele a fost arestată în baza legislaţiei Bossi-Fini privind imigraţiailegală şi a povestit ce i s-a întâmplat, a început o anchetă în acest caz şiau fost găsite şi celelalte victime.

Procurorulcare se ocupă de caz, Ranieri Vittorio Miniati, l-a acuzat pe Pigozzi că le-ascos pe femei din celule, în timp ce era de serviciu în chestură, şi le-a dusîn vestiar, unde le-a violat cu brutalitate sau le-a molestat. După acestefapte “eroice”, poliţistul s-a lăudat în faţa colegilor cu performanţele salesexuale, dar nici unul nu l-a denunţat. Nici nu este de mirare, având în vederecă, interceptând telefonul lui Massimo Pigozzi, autorităţile italiene audescoperit o întreagă reţea de poliţişti care se drogau în timpul serviciului,făceau petreceri cu prostituate în secţia de poliţie şi constituiseră o reţeacare trafica drogurile confiscate de la mafioţi.

Miniatia prezentat miercuri dimineaţă cazul în faţa judecătoarei Roberta Bossi, iaraceasta a decis ca la 1 decembrie să înceapă procesul în care Pigozii va fiacuzat de viol şi molestare sexuală.

Ministerulde Interne italian s-a constituit parte civilă în acest caz, acuzându-l peagent că a părăsit locul de muncă şi că afectează imaginea instituţiei. Deasemenea, prostituata care l-a denunţat s-a constituit parte civilă, urmând săsolicite daune din partea poliţistului sau Ministerului italian de Interne.

Bestiiîn uniformă

CazulPigozzi a stârnit deja un scandal mediatic în Italia, pentru că are antecedentefoarte grave. Foarte mulţi italieni sunt indignaţi de faptul că el a rămas înuniformă – ceea ce i-a permis inclusiv să comită violurile contra româncelor – deşia fost acuzat de tortură în urma evenimentelor din 2001, din timpul SummituluiG8 de la Genova.

Adjunctal şefului poliţiei în timpul acelor evenimente, Pigozzi s-a ocupat demanifestanţii antiglobalizare arestaţi de forţele de ordine şi duşi la cazarmaBolzaneto, transformată în închisoare de triaj. Pentru abuzurile şi torturilela care au fost supuşi arestaţii, cazarma şi căpătat renumele de “Guantamo Bayal Italiei”. Demonstranţii reţinuţi au fost bătuţi, umiliţi, înjuraţi, lăsaţizile întregi fără hrană şi apă.

Pigozzia fost unul dintre actorii principali ai brutalităţilor. El i-a rupt, pe rând,toate degetele de la mâna stângă lui Giuseppe Azzolina, un bărbat de 50 de ani,sfâşiindu-i pielea şi ligamentele. Traumele au fost atât de puternice încâtAzzolina a rămas cu infirmitate pe viaţă. Pentru că bărbatul urla de durere,Pigozzi a folosit cu dărnicie gaz lacrimogen, pe care i l-a împroşcat în faţăde aproape. Ulterior, Azzolina a “beneficiat” de îngrijire medicală din parteadoctorului arestului, Giacomo Toccafondi, supranumit de presa italiană “Dr.Mengele”, care i-a administrat 24 de puncte de sutură fără anestezie.

Piggozi,Toccafondi şi alţi 42 de poliţişti, gardieni, medici şi asistenţi medicali aufost inculpaţi abia în 2008 pentru violenţele din 2001. Massimo Pigozzi aprimit o condamnare de trei ani şi două luni de închisoare, în timp ce unii dindemonstranţii de la summit au primit opt ani de închisoare, pentru că au sparto vitrină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13

Mai multe imagini:
Poliţist torţionar italian, acuzat de violarea a două românce, în arestul din Genova
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine