2019-10-20 04:30

Poliţişti în slujba clanului Beinur. Acţiune în forţă a SRI, DGA, a procurorilor şi „mascaţilor” SIAS împotriva unei grupări mafiote din judeţul Constanţa

 |  19:54

Doi poliţişti constănţeni şi unangajat al Biroului de Cadastru din cadrul Primăriei Mangalia au fost ridicaţi de„mascaţi” ieri-dimineaţă. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu în interesulgrupării conduse de Nuredin Beinur, celebrul interlop care pusese Constanţa lapicioarele sale, finul unui alt personaj de răsunet, Nicu Gheară.

Ieri-dimineaţă au fost efectuate înConstanţa, Mangalia, Bucureşti, Sibiu şi Ilfov 19 percheziţii domiciliare şi lasedii de firme, fiind vizate 12 persoane care fac parte din clanul Beinur penumele cărora procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică dincadrul Parchetului General emiseseră mandate de aducere. Indivizii sunt supectaţi de şantaj, abuz înserviciu, evaziune fiscală, delapidare, ultraj contra bunelor moravuri şitulburarea liniştii publice. Surse judiciare susţin că acest caz a plecat dupăce, în anul 2008, Direcţia Generală Antocurupţie a primit o sesizare privindfapte de trafic de influenţă şi abuz în serviciu săvârşite de adjunctul şefuluiPoliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi. Pe parcursul cercetărilor, ofiţeriianticorupţie au obţinut date conform cărora, în acţiunile sale, comisarul-şefeste ajutat de un alt poliţist, subcomisarul Gabriela Iacob, şef al Biroului deCercetări Penale din cadrul Poliţiei Mangalia, şi de Emanoil Hanganu, dincadrul Primăriei Mangalia - Biroul de Cadastru.

Filaţide SRI de peste un an

Aceste informaţii au fost transmisemai departe către Parchetul General Secţia de Urmărire Penală şi Criminalisticăce a despicat firul în patru. Prima dată s-a apelat la Serviciul Român de Informaţiipentru a fila gruparea condusă de Nuredin Beinur, dar şi pentru interceptareaconvorbirilor telefonice dintre membrii clanului.

După o monitorizare care a durataproape un an, ieri, procurorii au trecut la fapte. Au decis efectuareasimultană a unor percheziţii. De la Constanţa, anchetatorii au ridicat maimulte documente de la domiciliul şi de la sediul firmei Univertis din Saturn,deţinută de Nuredin Beinur. De asemenea, au fost efectuate percheziţii şi laServiciul de Urbanism din cadrul Primăriei Mangalia, cât şi la domiciliilecelor doi poliţişti.

În sudul litoralului, Nuredin Beinureste cunoscut drept cel mai influent personaj al lumii interlope şi de oduritate ieşită din comun. De altfel, angajaţii de la firma sa de pază,Beiguard, sunt frecvent implicaţi în diverse scandaluri, mai ales în perioadaestivală.

Sprijinpentru gruparea Beinur

Potrivit unor surse judiciare, membriiclanului s-ar fi bucurat de-a lungul anilor de sprijinul unor poliţişti. Pentrucomisarul-şef Cristinel Niţoi anul 2007 a fost un an foarte fructuos din punctde vedere financiar. Cu toate că nu a vândut nici un teren sau vreun alt bun şinici nu a făcut credit la bancă, conform declaraţiei de avere, în anul 2007,comisarul-şef şi-a cumpărat un Audi A4 şi un teren intravilan în Mangalia pestrada Mărăşti.

Nu acelaşi lucru se poate spune desprefostul şef al Biroului de Cercetări Penale, actualmente şef al BirouluiPoliţiei Circulaţie, subcomisarul Gabriela Iacob care, conform declaraţiei deavere, nu are case sau terenuri. Are doar un Daewoo Matiz, fabricaţie 2005 şiun credit de 60.000 de lei, contractat în 2007 şi scadent în 2017.

Până la ora închiderii ediţiei, 16persoane au fost reţinute şi aduse, pentru audieri, la Parchetul General. ŞiInspectoratul General al Poliţiei a precizat că, la acţiunea de ieri-dimineaţăau participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrulIGPR, precum şi poliţişti din cadrul Institutului de Criminalistică, SIAS –IGPR, DGPMB şi IPJ Sibiu, precum şi din cadrul DGA.

FOTO: replicaonline.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray