2019-12-14 15:49

UPDATE. Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare, PROTEST în Capitală. Ce solicitări au

 |  10:08
UPDATE. Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare, PROTEST în Capitală. Ce solicitări au

Poliţie şi angajaţii din penitenciare protestează la oră în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Apoi, aceştia îşi vor continu marşul spre Guvern. Poliţiştii sunt nemulţumiţi de salarii, de deficitul de personal şi de subfinanţare. Pe de altă parte, angajaţii din penitenciare solicită condiţii mai bune de lucru, de salarii, normal, însă ei cer şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

UPDATE 12.06. Protestatarii au vuvuzele şi drapele cu însemnele sindicatului angajaţilor din penitenciare şi scandează "Demisia" şi "Tudorele nici nu ştii cât de mic începi să fii", "Ruşine să vă fie" şi "Tudorel, slugă model". Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare care au protestat sâmbătă în faţa MAI au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, unde vor sta până la ora 16.00.

UPDATE 11.23. Ministerul Afacerilor Interne face demersuri susţinute în vederea asigurării unui nivel de salarizare adecvat pentru propriii angajaţi, în paralel cu eforturile pentru îmbunătăţirea dotărilor, reabilitarea sediilor, achiziţionarea echipamentelor de protecţie şi a celor de intervenţie, necesare desfăşurării misiunilor în cele mai bune condiţii. Evident că fiecare categorie profesională îşi doreşte să beneficieze de aceste creşteri salariale încă din primul an de aplicare a legii, însă o creştere a salariilor pentru toţi bugetarii în acelaşi timp nu ar fi putut fi sustenabilă din punct de vedere al posibilităţilor bugetare'', precizează MAI. Totodată, MAI arată că, deşi poliţiştii şi militarii vor intra în grilă în mod etapizat, până în 2022, cu creşteri succesive, an de an, poliţiştii au beneficiat de măriri salariale în ultimul an, astfel: creştere salarială de 10% în octombrie 2017; creştere salarială de 4 - 5% la salariul net din ianuarie 2018; mărirea unor sporuri (de 5% sau 10%) pentru 28.000 de poliţişti din ianuarie 2018.

Protestul va avea începe în jurul orei 9.00 în faţa Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca la ora 12.00 să plece în marş spre Piaţa Victoriei pentru a continua protestul până la ora 16.00.

Potrivit Brigăzii Rutiere, pentru desfăşurarea protestului, circulaţia rutieră va fi restricţionată între orele 9.00 şi 12.00, pe strada Academiei, între Str. Ion Câmpineanu şi Str. Dem I. Dobrescu, iar începând cu ora 8.00 traficul va fi restricţionat, progresiv, dacă situaţia o va impune, pe Şoseaua Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În acelaşi timp, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-24



Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Mar 2018

au dreptate cu vestele....chiar am discutat odata cu un politist care m-a intrebat cum dracu sa mearga la interventie fara vesta,si i-am spus exact asa//daca tii la viata ta ia o vesta imprumut de la firmele de paza sau cumpara-ti una din banii tai exact cum cumperi tigari si mancare
ANONIM
25 Mar 2018

Culmea , politistii sunt cei care voteaza constant mafia psd, iar acum se revolta inpotriva mafiei psd. Hotarati-va CU MAFIA PSD , SAU CONTRA MAFIEI PSD.!
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray