2020-02-24 14:44

Poliţiştii, la Cotroceni: „Ieşi afară, javră ordinară!”

 |  18:07

Poliţiştii careprotestau în faţa Palatului Cotroceni au strigat de câteva ori „Ieşi afară,javră ordinară!”. Degeaba, preşedintele Traian Băsescu, dacă lui i s-au adresat,nu a dorit să stea de vorba cu reprezentanţii sindicaliştilor, considerândacest miting drept ilegal. După trei ore de proteste în faţa Cotroceniului,cea mai mare parte a manifestanţilor a plecat, rămânând câteva sute desindicalişti. S-a stabilit ca pe data de 7 octombrie să se organizeze o nouămanifestaţie, mai amplă.

Dintre cei 6.000 de sindicalişti prezenţi de dimineaţăîn Piaţa Victoriei şi plecaţi în marş spre Palatul Cotroceni, după oreleprânzului au rămas ceva mai mult de o treime, ceilalţi poliţişti plecând laserviciu.

„Acestaeste începutul sfârşitului pentru ei”

LiderulSindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC)Prahova, Florian Ioniţă, a declarat, după discuţia cu Gabriel Pişcociu,consilier de stat pe probleme cetăţeneşti, că acesta este "începutulsfârşitului pentru ei", el făcând referire la guvernanţi. "Ar trebuiacum să vină toţi bugetarii şi tot Bucureştiul lângă noi", a spus Ioniţădupă ce a ieşit de la discuţii. Acesta a făcut referire la legea pensiilor,spunând că este "cea mai mare greşeală", care "fură pefaţă". "Acesta este începutul sfârşitului pentru ei. Nu aşa senegociază", a susţinut liderul prahovean. El a spus că Pişcociu a încercatsă tragă de timp, până a văzut că oamenii sunt hotărâţi şi atunci consilieruli-a transmis preşedintelui acest lucru. "Şi atunci, Băsescu a trecut lapoziţia de forţă, că acţiunea este ilegală", a declarat Ioniţă.

„Vombloca Administraţia Prezidenţială”

Liderul"Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus, după discuţiile de la Cotroceni,că preşedintele Traian Băsescu a transmis printr-un consilier că nu va veni sădiscute cu sindicaliştii pentru că el consideră manifestaţia ilegală, apreciindcă probabil şeful statului va veni când vor fi mai mulţi. "Preşedintele ne-a transmis princonsilierul său că nu vine să vorbească cu noi, considerând mitingul ilegal.Probabil va veni când vom fi mai mulţi şi vom bloca AdministraţiaPrezidenţială", a spus Bogdan Hossu, după întrevederea de mai bine de ooră pe care a avut-o cu Gabriel Pişcociu, consilier de stat pentru Relaţia cuAutorităţile Publice şi Societatea Civilă. Liderul sindical a adăugat că suntanormale comportamentul şi lipsa de dialog a preşedintelui. "Am stat devorbă cu un consilier care nici măcar nu ştia că trăieşte în România", amai spus Hossu. Întrebat ce vor face în continuare protestatarii, Hossu a spuscă vor rămâne în stradă. "Autorizaţiile se pot obţine. Vom lua autorizaţiesă rămânem non-stop în stradă", a precizat Hossu.

"Nicinu vreau să mă gândesc la ce se va întâmpla dacă Băsescu nu vine la discuţii"

Vicepreşedintele"Cartel Alfa", Toader Paraschiv, care a participat la discuţiile dela Palatul Cotroceni, a declarat că protestul nu va fi încheiat până cândpreşedintele nu va veni să discute cu ei, precizând că nu vrea să îşi imaginezece s-ar putea întâmpla dacă şeful statului nu va veni vineri. Toader Paraschivle-a spus protestatarilor că a discutat cu consilierii Pişcociu şi Crişan, darcă delegaţia care a participat la negocieri a cerut ca preşedintele TraianBăsescu să vină la discuţii, pentru că altfel ei nu pleacă din faţa sediuluiPreşedinţiei. El a mai spus că liderii sindicali care au participat la discuţiile-au comunicat celor doi consilieri că dacă nu sunt specialişti în problemeleinvocate, să-l cheme pe preşedinte. La întrebarea sindicaliştilor unde esteTraian Băsescu, cei doi consilieri ar fi răspuns că nu cunosc dacă acesta esteîn Palatul Cotroceni, le-a mai spus Paraschiv participanţilor la protest."Vrem să arătăm neputinţa preşedintelui. Să ceară demisia primului-ministru.Ori demisia, ori să vină cu măsuri coerente, nu să rezolve problemele pe subuşă, cu consilieri care nu au habar de legislaţie", a afirmat Toader.Liderul sindical a mai spus că ar fi aflat că şeful statului este dispus sădiscute cu ei abia săptămâna viitoare, însă ei nu acceptă acest lucru şi îi cersă vină vineri la discuţii. Întrebat ce vor face protestatarii dacăpreşedintele Traian Băsescu nu vine să discute cu ei, Paraschiv a răspuns:"Nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru".

Liderii sindicali, amendaţi de Jarndarmerie

Lideriisindicali ai celor 8.000 de participanţi la marşul spontan până la PalatulCotroceni, care au permis şi organizat marşul, vor fi amendaţi de Jandarmeriecu sume între 1.000 şi 10.000 de lei. Marius Militaru, purtătorul de cuvânt alJandarmeriei Capitalei, a declarat că liderii sindicali responsanbili depornirea sindicaliştilor în marş spontan spre Palatul Cotroceni vor fisancţionaţi pentru nerespectarea protocolului în caz de manifestaţie. Aceştiavor avea de plătit, fiecare, între 1.000 şi 10.000 de lei.

Înlegătură cu aceste amenzi, liderul sindical Toader Paraschiv a spus că, dacă arfi să se analizeze legalitatea protesului comparativ cu legalitatea negocierilorprivind Legea salarizării unice, atunci şi acţiunea de vineri este legală.

Blaga:„Cei care au organizat marşul vor fi traşi la răspundere în faţa legii”

Ministruladministraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a declarat, la Târgu-Mureş, căpoliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat niştereguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal. "Ei aveaude respectat nişte reguli. Este prima manifestaţie la care se încalcă acestereguli. Nu este nici o problemă, cei care au organizat marşul vor fi traşi larăspundere în faţa legii. Întrebat ce ar putea face şeful statului în acestcaz, Blaga a răspuns că nu este o problemă a preşedintelui. Întrebat ce vrea săle spună poliţiştilor care au ieşit în stradă nemulţumiţi de diminuarea cu 25la sută a salariilor, Vasile Blaga a spus că salariile în Poliţie nu sunt mari,dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

ERAS
25 Sep 2010

Toate javrele portocalii si retardatii care ii sustin trebuiesc alungati din tara. Fara astia in tara va fi o sansa sa facem un stat pt. noi toti pt. ca javrele portocalii si retardatii care ii sustin sunt slugi de profesie si ei sustin pe oricine are o anumita functie indiferent daca e de la alt partid. Jos Dictachiorul si afara cu Javrele portocalii !
MIAPYA
26 Sep 2010

Tradatorii nu merita decat asemenea cuvinte.Sa nu afirme cineva ca acesti,,alesi"nu sunt supuseniile celor care ne-au invadat financiar tara.Laude politistilor care au depus un juramant patriei!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine