2020-08-13 00:32

Poliţistul omorât de şoferul turc, înmormântat cu onoruri militare

 |  13:46
Poliţistul omorât de şoferul turc, înmormântat cu onoruri militare

Politistul erou a fost înmormântat duminică cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală. Sute de poliţişti şi prieteni, precum şi Ministrul de Interne au fost alături de Gheorghe Ionescu pe ultimul drum.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a fost şi el prezent la ceremonie pentru a prezenta onorul poliţistului martir. “Trăim un moment greu pentru MAI, pentru politie, colegi, prietenii ai lui Gheorghe Ionescu. Colegul nostru a fost un poliţist adevarat, un profesionist care isi facea datoria cu pasiune, avea 23 ani de experienţă, unul dintre oamenii cu care ne mândream, temut de cei certaţi cu legea.

Am sperat că viaţa acestui erou poate fi salvată, ne-am unit cu toţii, colegii, camarazi, ne-am rugat, am făcut tot ce era omeneşte posibil. Vă promit, doamnă, că vom ramane alaturi de dvs şi veti simti acest lucru când veti intra în sediul MAI. Personal, am trăit, la o vârstă fragedă, drama pierderii tatălui meu militar căzut la datorie. Ştiu câtă durere si tragedie lasă în urmă pierderea unui prieten, camarad. “ a spus Oprea în discursul său

Potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori pentru a fi depusă la mormândul poliţistului Gheorghe Ionescu. Este al doilea gest pe care preşedintele în face pentru poliţistul ucis, după ce sâmbătă dimineaţa a anunat că a semnat decretul de conferire post-mortem a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km, până în comuna Pipera, unde a lovit un gard. Polițistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineaţă, după trei săptămâni de comă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-23

In legatura cu acest articol...

Subinspectorul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat duminică la cimitirul Ghencea Militar
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz