2020-06-05 08:31

Prahovean arestat pentru acte de cămătărie comise prin şantaj şi violenţă

 |  19:30
Prahovean arestat pentru acte de cămătărie comise prin şantaj şi violenţă

Unbărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea prahoveană Bălţeşti, careîmprumuta bani cu camătă, iar apoi prin violenţă şi ameninţări obţinea sume maimari decât cele stabilite iniţial, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile,de Judecătoria Ploieşti, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivitunui comunicat emis, ieri, de Poliţia Judeţeană Prahova, lucrătorii de la Serviciulde Investigaţii criminale Prahova au anchetat, în ultima perioadă, activitateainfracţională a bărbatului, acesta fiind suspectat că prin şantaj, violenţă şiameninţări a obţinut sume mai mari de bani decât cele stabilite de la oameni pecare îi împrumutase.

Anchetatoriiau stabilit că, în cursul anului 2008, bărbatul a împrumutat o persoană cu sumade 30.000 de lei, bani pentru care aceasta a lăsat drept garanţie o maşină deteren. Persoana care a împrumutat banii i-a restituit integral într-o perioadăde şase luni şi a plătit o dobândă de 25 la sută pe lună. La sfârşitulperioadei de şase luni, bărbatul a refuzat să-i înapoieze maşina lăsată dreptgaranţie şi, folosind ameninţarea, i-a cerut persoanei pe care o împrumutasesuma de 60.000 de lei.

Totîn 2008, o altă persoană a împrumutat de la bărbat 10.000 de lei, bani la cares-a înţeles cu creditorul să plătească dobândă în valoare de 4.000 de lei.Pentru că nu a restituit suma la termenul stabilit, persoana împrumutată a fostconstrânsă să achite timp de şase luni dobândă în cuantum de 4.000 de leilunar. În plus, pentru acelaşi împrumut de 10.000 de lei, bărbatul a cerutdrept dobândă suplimentară suma de 22.000 de lei, ameninţând familiadebitorului.

Conformsursei citate, bărbatul, care deţinea o societate comercială prin care vindeaproduse agricole, l-a constrâns pe patronul unei firme care avea acelaşi obiectde activitate să ridice preţul produselor vândute, astfel încât să nu-i facăconcurenţă. Întrucât acesta a refuzat, bărbatul şi câţiva apropiaţi ai săi l-aubătut cu bâtele pe patronul firmei concurente şi pe angajaţii acestuia şi i-audistrus magazinul. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 dezile de Judecătoria Ploieşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine