2020-04-08 12:59

Prefectul de Giurgiu: “Mă aşteptam ca domnul senator Bădălău să aibă habar de activitatea CJSU!”

 |  12:02
Prefectul de Giurgiu: “Mă aşteptam ca domnul senator Bădălău să aibă habar de activitatea CJSU!”

Acuzată că la nivelul judeţului Giurgiu nu s-au luat niciun fel de măsuri pentru prevenirea coronavirusului, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, îi dă replica senatorului Niculae Bădălău.

Într-un comunicat de presă emis vineri, Instituţia Prefectului anunţă că în judeţul Giurgiu sunt asigurate trei spaţii cu 172 de paturi pregătite de carantină pentru persoanele care vin în ţară din zone declarate focar de infecţie.

“În judeţul Giurgiu nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire sau suspiciuni privind îmbolnăvirea cu coronavirus. Asigurăm populaţia că instituţiile publice cu atribuţii în gestionarea acestei situaţii activează conform metodologiei şi există la nivelul judeţului o capacitate de reacţie şi adaptare rapidă, măsurile dispuse dovedindu-se eficiente. Prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost asigurate pe raza judeţului Giurgiu, care este şi un judeţ de frontieră, trei spaţii cu 172 de paturi pregătite de carantină pentru persoanele care intră în ţară venind din zone declarate focar de infecţie”, se arată în comunicatul de presă emis vineri de prefectul judeţului Giurgiu.

Şi, pentru că, într-o recentă conferinţă de presă, senatorul Niculae Bădălău acuzase Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că nu a luat niciun fel de măsuri pentru prevenirea apariţiei şi extinderii coronavirusului în judeţ, prefectul Aneta Matei a replicat:

“Ne aşteptam ca domnul senator Niculae Bădălău să aibă habar de activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cu siguranţă, ar fi cunoscut măsurile adoptate dacă vicepreşedintele CJSU, în cazul de faţă preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, ar fi luat parte la şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde specialiştii dezbat problemele şi adoptă cele mai bune măsuri.

Personal, mi-aş fi dorit ca domnul senator să facă apel la autorităţile locale, să ţină cont de măsurile adoptate la nivel judeţean în ce priveşte noul coronavirus şi să le recomande ca, în bugetul judeţului pentru 2020, să fie prevăzut în mod expres acel buget de rezervă necesar în vederea combaterii pericolului unei eventuale epidemii coronavirus în ţară. Autorităţile au această obligaţie an de an, însă până acum legea nu a fost respectată.

E momentul să fim mai responsabili şi să respectăm legea!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine