2020-03-30 14:21

Prefectul județului Harghita, DEMIS în urma scandalului generat de cazul ursului care a AGONIZAT aproape o zi întreagă pe marginea drumului

 |  17:12
Prefectul județului Harghita, DEMIS în urma scandalului generat de cazul ursului care a AGONIZAT aproape o zi întreagă pe marginea drumului

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

„Având în vedere modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit seara trecută de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela", arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcţie a prefectului judeţului Harghita „pentru că, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment şi suferinţele animalului rănit”.

De asemenea, potrivit MAI, „vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile şi responsabilităţile clare de intervenţie, conform prevederilor legale”.

Un urs rănit sâmbătă seara într-un accident rutier la Praid a fost duminică tranchilizat şi apoi împuşcat.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că animalul avea trei picioare facturate şi ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure.

Ursul a fost împuşcat de vânători şi a fost îndepărtat de pe carosabil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-17Parerea ta...

CETATEAN
18 Noi 2019

ANIMALELE PROTEJATA NUMITE URSI , OMORIND OAMENI , NU MAI SUNT NUMITE CRIMINALI ? CINE RASPUNDE DE MOARTEA OAMENILOR ? SA FIE BAGATI IN PUSCARIE PADURARI
SOTER
18 Noi 2019

Au fost cazuri mult mai grave , decât moartea unui urs accidentat , în toate județele și nu s-au demis prefecți. De aceia mi se pare că acest accident este doar un pretext pentru demiterea prefectului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine