2019-10-20 22:11

Premierul Dăncilă, discuții despre JUSTIȚIE cu ambasadorul SUA. CULISELE întâlnirii

 |  20:55
Premierul Dăncilă, discuții despre JUSTIȚIE cu ambasadorul SUA. CULISELE întâlnirii

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. Este prima întâlnire dintr-o serie de discuţii pe care premierul Viorica Dăncilă le va avea cu reprezentanţii ambasadelor străine în România. Într-un răspuns transmis Digi24, ambasada americană a precizat faptul că cei doi oficiali au discutat despre Justiţie.

Acest subiect nu se regăseşte, însă, în comunicatul de presă publicat de Guvern după întrevedere. De altfel, cuvântul „justiţie” nu apare deloc în acest comunicat care detaliază alte teme discutate de premierul Viorica Dăncilă cu ambasadorul Statelor Unite, precum parteneriatul strategic, problema ridicării vizelor pentru români sau cooperarea economică şi în domeniul apărării, transmite Digi24.

Cei doi oficiali au discutat despre ridicarea vizelor pentru români pe teritoriul SUA, candidatura României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică și parteneriatul strategic România-SUA, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Pentru început, Hans Klemm și Viorica Dăncilă „au făcut o scurtă trecere în revistă a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, remarcând dinamica deosebit de pozitivă a acestuia în anul care s-a încheiat și perspectivele de dezvoltare în continuare ale acestuia”.

Potrivit site-ului Guvernului, premierul Dăncilă „a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv, cât și al său personal, pentru extinderea și aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale, subliniind rolul special alocat de România relației cu Statele Unite în economia politicii externe și de securitate a țării noastre”.

Astfel, Viorica Dăncilă „a abordat discuția cu privire la perspectivele posibilității de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver” și „a subliniat creșterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forțelor armate și creșterii capabilităților acestora și a exprimat convingerea că programele de achiziție vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-12Parerea ta...

ANONIM
13 Feb 2018

Dacă Maier se cere la Tramp....il primeste ???
COCINA PSD
16 Feb 2018

tavarisciule ambasador....aveti translator de limba rusa....ca limba noastra materna nu e romana.....vrem sa facem o afacere prin paNAMA...cu arme......tavarisciul Dragnea(DADDY) are niste idei marete pe care vrea sa la puna in aplicare....cumparam arme pe banii Romaniei.si le vindem mai departe unde vrem noi....la fel ca motorina din Yugoslavia..ha ha ha stupid people
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray