2020-08-04 23:24

Premierul Dăncilă, după discuțiile de la Bruxelles: GATA cu ordonanțe de urgență pe JUSTIȚIE

 |  23:59
Premierul Dăncilă, după discuțiile de la Bruxelles: GATA cu ordonanțe de urgență pe JUSTIȚIE

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a vorbit, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele instituției, Frans Timmermans, despre situația actuală din Guvern și din PSD, informează Agerpres. Dăncilă a precizat că le-a transmis clar celor doi lideri UE că nu vor mai fi ordonanţe de urgenţă pe Justiţie și că această discuţie pe Justiţie nu mai există pentru PSD.

Premierul a mai transmis că Bucureștiul vrea să reia discuţiile punctual în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

"Am avut discuţii atât cu preşedintele Comisiei Europene, cât şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, am discutat despre situaţia de acum, atât la guvernare, cât şi în calitatea de preşedinte interimar al PSD. Am reiterat ce am spus de la preluarea Preşedinţiei interimare (a Consiliului UE - n.r.), şi anume că nu vor fi ordonanţe de urgenţă pe Justiţie, că această discuţie pe Justiţie pentru noi nu mai există, că ţinem ca efectiv Justiţia să fie independentă, vrem statul de drept şi în acelaşi timp respectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Am spus că vrem să conlucrăm cu Comisia Europeană, că vrem să avem discuţii despre viitorul comisar european şi mai ales despre portofoliul pe care îl vom avea în viitoarea Comisie Europeană. Am găsit multă deschidere, am discutat şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, unde vrem să reluăm discuţiile punctual, pentru că aşa cum ştim, sunt puncte în MCV care trebuie discutate, pe care vedem cum le putem implementa, dar sunt şi puncte pe care nu le putem implementa pentru că ele sunt în contradicţie cu Constituţia României. Vom avea o discuţie tehnică, o discuţie aplicată, astfel încât să mergem cu paşi rapizi spre ridicarea acestui mecanism pentru România", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-05Parerea ta...

AMESTEC AMUZANT DE FILOSOFIE
06 Iun 2019

Mai mult decât atât, trebuie să invăţăm să ne autoprovocăm pentru a descoperi cât la sută din ceea ce credem este trecut prin propriul filtru critic şi cât la sută este realitate? Dna.Dancila ! Este exemplu viu, este un bun exerciţiu şi o lectură uşoară, dar spumoasă pe care vă invit să o descoperiţi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz