2019-08-25 17:37

Premierul DĂNCILĂ s-a închinat la moaștele Sfântului DIMITRIE cel Nou. Vezi cine a însoțit-o pe șefa Guvernului la PATRIARHIE

 |  13:34
Premierul DĂNCILĂ s-a închinat la moaștele Sfântului DIMITRIE cel Nou. Vezi cine a însoțit-o pe șefa Guvernului la PATRIARHIE

Premierul Viorica Dăncilă, însoţită de vicepremierul Paul Stănescu şi de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-a aflat, sâmbătă, la Catedrala Patriarhală, unde patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie de hramul Catedralei Patriarhale şi al Capitalei, cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, informează News.ro.

De asemenea, Dăncilă, care a venit împreună cu soţul său, s-a închinat la racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.

Zeci de mii de credincioşi au fost prezenţi la Catedrala patriarhală, pentru a asista la slujbă şi a se închina la moaşte.

Sfânta Liturghie de hramul Catedralei Patriarhale şi al Capitalei, sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a fost oficiată de Patriarhul Daniel.

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor s-a născut la sud de Dunăre, în Bulgaria. A trăit în secolul al XIII-lea, în timpul "imperiului" vlaho-bulgar de la Târnovo, întemeiat de fraţii Petru şi Asan. Iubind viaţa ascetică, el s-a retras într-o peşteră.

Moaştele sale au fost aşezate în iunie 1774, în actuala Catedrală Patriarhală din Bucureşti.

Racla cu moaştele Cuviosului Dimitrie este scoasă, în fiecare an, în procesiune pe străzile Bucureştiului şi aşezată într-un baldachin special amenajat lângă Catedrala Patriarhală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-27Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
27 Oct 2018

si la iesire a primit cele zece porunci de la sfantul DRAC-nea...porunca numarul 1-trimite 2miliarde de euro in DUBAI (tot acolo unde ducea si UDREA la AL-QAIDA)...porunca numarul 2-anuleaza condamanrile la toti escrocii...porunca numarul 3-trimite si in Brazilia niste miliarde...porunca numarul 4-vezi ce mai e de ciordit si "privatizat" pe doi lei...porunca numarul 5...distruge NATO si UE...porunca numarul 6 etcetera DEJA MI-E GREATA DE PREFACUTII ASTIA CARE AR PUPA SI UN SOBOLAN MORT PENTRU CIRC SI SPECTACOL...............CE OM NEBUN MAI DA DOI BANI PE EI SI PE MINCIUNILE LOR PARSIVE...CIRCUL ANALFABETILOR SI SLUGILOR...ALELUIAAAA...SI-UN PRAZ VERDE...DATI-I O MATURA VRAJITOAREI SA ZBOARE LA GUVERN KRAAAA KRAAAAAA...KRAAAA KRAAAAAA
@ CUCUVEAUA
27 Oct 2018

Porunca 4 a fost executata: S-A VANDUT '' INSULA MARE'' A BRAEI (70000 ha teren arabil) UNUI ȘEIC DIN EMIRATE. .(VIATA SATULUI TV). RECOMPENSA A FOST VIZITA IN EMIRATE. ''NU NE VINDEM TARA '') SLOGANUL ANALFABETILOR SI MAFIEI PSD S-A ADEVERIT DIN NOU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray