2020-05-29 01:42

Premierul Ludovic Orban vizitează astăzi șantierele autostrăzilor Sibiu-Pitești și Sebeș-Turda

 |  08:22
Premierul Ludovic Orban vizitează astăzi șantierele autostrăzilor Sibiu-Pitești și Sebeș-Turda

Premierul Ludovic Orban va efectua astăzi mai multe vizite pe șantierele autostrăzilor Sibiu-Pitești și loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș – Turda, va vizita Uzina Mecanică de la Cugir și fabrica Star Assembly a concernului Daimler de la Sebeș.

În vizitele pe șantiere, Ludovic Orban va fi însoțit de vicepreierul Raluca Turcan, de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și de directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță.

Puterea.ro a informat, ieri, că Mariana Ioniță a solicitat constructorilor de pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda o mai bună mobilizare pe șantiere, așa încât lucrările la cei 40 de kilometri de autostradă să poată avansa în ritm alert și să fie finalizate în acest an.

Potrivit directorului general, sunt șanse de circa 60% ca lucrările la cei 17 km de autostradă de pe lotul 1 să fie finalizate în acest an. 

“Le-am transmis constructorilor ca acest contract este vital să se închidă. O dată pentru că e foarte așteptat de popor, iar în al doilea rând pentru că din 2014 acest contract este prins în bugetul fiecărui an și nu ne mai putem permite să alocăm fonduri pe care nu le pot utiliza”, a spus Mariana Ioniță.

Conform datelor CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 1 în luna aprilie a fost de 86%. Potrivit sursei citate, problemele identificate la acest lot sunt următoarele:

1.Necesitatea indepartarii deseurilor identificate pe amplasamentul unei bretele a Nodului Rutier Alba Iulia Sud. 

2. Relocare linie electrica LEA 110 Kv km 16+000, zon Nod Alba Iulia Nord. 

3. Incetarea temporara a executie lucrarilor de la km 5+600, Oarda de Sus ca urmare a pronuntarii instantei judecatoresti prin ordonanta presidentiala nr. 4541/176/11.03.2020 pe Dosarul de fond nr. 4977/176/2018, in favoarea proprietarilor Taran Crinela si Taran Ioan, din cauza zgomotului si a poluarii din zona. 

4. Slaba mobilizare a Antreprenorului.

Slaba mobilizare a constructorului reprezintă una dintre problemele majore și pe lotul 2 al acestui tronson de autostradă, unde constructorul  (Asocierea AKTOR TECHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR S.A.) - S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L) trebuie să finalizeze, de asemenea, lucrările la cei 24,25 kilometri până la 30 noiembrie, termenul estimat pentru lucrări.

Aici, stadiul fizic al lucrărilor în luna aprilie era de doar 67,1%, o altă problemă identificată fiind amplasamentul de la KM 40. 

Celelalte două loturi au fost date în circulație în vara anului 2018, după mai multe luni în care CNAIR nu a dorit să recepționeze lucrările, acestea nefiind realizate conform normelor contractuale. 

Cum arată programul premierului astăzi

08.00 Vizită la Șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 1

10.00 Vizită la Uzina Mecanică Cugir

11.00 Vizită la Șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, lotul 1

12.05 Vizită la Șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, lotul 2

13.00 Vizită la fabrica Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

14.40 Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban și managerul companiei Star Assembly, Klaus Eichhorn


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-15Parerea ta...

SICTIR
15 Mai 2020

Oare are declarație ptr părăsirea localității???....un bețiv ordinar si o vanilie...ăsta este sică mandolină
ȘANTIER șI VORBăRIA SăRACU
15 Mai 2020

Plictiseala te lovește în această perioadă de carantină și ai făcut deja toate treburile gospodăriei? Atunci știm cum să vă menținem ocupat cu poveștile specialiștilor de prin șantierele săracilor ale județelor din Romania.
COMISARUL PARAIPAN
15 Mai 2020

dupa alegeri cu siguranta nu o sa mai fie guvern Orban....se termina cu ciuma portocalie Cocos-Udrea-Basescu-Dragnea care multi dintre ei s-au mutat la pNL,precum Predoiu amantul tigancii din plescoi.Plus ca dNA-ul o sa faca in curand curatebnie generala cu mafia ANRP-ului din guvernele Bok-pOK
ROMANIA
15 Mai 2020

Abuzurile și încălcarea drepturile fundamentale ale omului ,ură împotriva românilor,jaful organizat,amenințările,distrugerea afacerilor și mai ales a micilor afaceri,legi date în bataie de joc ,șmechere care jefuiesc românii (ex:cer chirii in timpul stării de urgență la cei care nu au funcționat datorită statului român),plata a 3 miliarde de lei pensii speciale,40 milioane de euro plata la tv și presa mafiei,amenințările demente ale președintelui țării ale cioclilor Arafat,vela,Tătaru,hartuirea oamenilor de către politie,jandarmerie,aceleași acțiuni abuzive ca ale guvernării dragnea.toata Romania a văzut de ce sunt in stare acești monștrii degenerati.un dispreț total și la adresa constituției prin menținerea declarației care este ilegala.toate țările se relaxează,transmit mesaje încurajatoare,optimiste.monstrii degenerați de la noi amenință zi și noapte.in privința autostrăzilor este dezastru firmele nu au utilaje și oameni.licitatiile sunt înghețate de ani de zile.
CONSTANTIN
15 Mai 2020

Sub pulpana larga a anonimatului, amarul ficatului ajunge la culmea irationalului!! Analizele si comentariile sunt valoroase in masura in care sunt reale, constructive si ofera solutii!! Guvernul actual ,in lupta cu pandemia ce masuri ar fi trebuit sa ia ??Telul masurilor era de a dobora dusmanul cu victime cat mai putine,de a expune cetatenii cat mai putin la infectarea involuntara !Nu statul a pus in functiune pandemia,nu tara si a infectat cetateni.!Toti am votat psd,alde,udmr !Toti stiam ca se fura si se jefuea , ca jefuitori au nume Dragnea ,Nastase,Ponta ,Firea,Ciolacu,Tariceanu,etc .si totus lor le am acordat voturile!!!Vorbe grele si mult venin ,la ce ajuta fara fapte concrete?? Toti jucam fotbal din tribune dar pe teren nu gasim solutia!!
REALISTUL
15 Mai 2020

Constantine,nu ai luat in calcul o problema.Avem un presedinte care se pare ca vrea sa deszbine tara,sa fie numai tara lui,oamenii lui,cirtitele lui.Gindesti ca un bolsevic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine