2020-05-27 03:55

Premierul Tudose nu CEDEAZĂ: ”Integritatea nu este NEGOCIABILĂ sub nicio formă”

 |  20:34
Premierul Tudose nu CEDEAZĂ: ”Integritatea nu este NEGOCIABILĂ sub nicio formă”

La sosirea la sediul PSD, înaintea CExN al partidului, Mihai Tudose a subliniat că nu este negociabilă sub nicio formă integritatea teritorială a României. Premierul a mai declarat că nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăţi din ţara noastră. Premierul Mihai Tudose a precizat, luni, că vrea 'să nuanţeze' declaraţia pe care a făcut-o pe 10 ianuarie referitoare la autonomie şi 'care a fost greşit înţeleasă'.

Premierul Mihai Tudose: 'Îmi menţin foarte, foarte, foarte clar poziţia ca român, că nu este negociabilă sub nicio formă, nici măcar amiabilă, integritatea teritorială a României. Nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăţi din România. Când m-am referit la fluturatul pe steag, m-am referit la autorităţile statului, care trebuie să aplice legea, mandatele lor fluturând pe steag, dacă nu aplică legea. Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat politicieni'.

Mihai Tudose a afirmat, pe 10 ianuarie, la Realitatea TV, că nu poate fi vorba despre autonomie pentru secui. A fost reacția premierului după ce UDMR, PCM şi PPMT au cerut în rezoluţia comună semnată la Cluj autonomia regională, administrativă și culturală pentru localitățile unde populația maghiară este majoritară.

Mihai Tudose, la Realitatea TV: 'Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că, dacă steagul secuiesc va flutura în vânt, toţi cei responsabili de acolo vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântau ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare'.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-15Parerea ta...

LEVIST.
16 Ian 2018

mie nu mi se mai scoala de mult timp , poti sa-mi fraci o vraja ,doua ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine