2019-10-14 12:02

Preotul care și-a dat FOC în preajma Catedralei Mântuirii Neamului și-a explicat GESTUL EXTREM

 |  14:17
Preotul care și-a dat FOC în preajma Catedralei Mântuirii Neamului și-a explicat GESTUL EXTREM

Preotul constănțean care şi-a dat foc duminică în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, declară că mesajul său a fost unul ferm, adică împotriva abuzurilor şi corupţiei din Biserică. El este nemulţumit că reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului i-au fost luat dreptul de a sluji după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015.

„Voi atrage atenţia de fiecare dată pentru că nu pot fi de acord cu abuzurile existente şi nu mă pot dezice de adevărul din mine. Am urmărit reacţia Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Bănescu (Vasile Bănescu – n.r.) şi mi se pare lamentabil să spui că protestul pe care l-am făcut a fost împotriva eroilor neamului. Mesajul meu a fost unul ferm. Am spus că sunt împotriva corupţiei din Biserică şi a abuzurilor pe care unii ierarhi le fac. Iar dacă în accepţiunea Patriarhiei, ierarhii aceştia sunt eroii neamului, atunci am înţeles poziţia dânşilor”, a spus Ciulei, adăugând că se gândeşte şi la alte forme de protest, dar că nu vrea să ia decizii pripite.

George Ciulei a adăugat că, în urma gestului său de duminică, s-a ales numai cu un avertisment din partea Jandarmeriei, scrie Mediafax.

Acesta şi-a dat foc, duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că bărbatul şi-a scos geaca, sutana, şi şi-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la o secţie de poliţie, unde a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26

In legatura cu acest articol...

Un preot şi-a dat foc în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, chiar în timpul slujbei de sfinţire
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray