2020-04-05 23:50

Președintele Academiei Române, la 30 de ani de la REVOLUȚIE: „Să lăsăm deoparte RANCHIUNA, e un prilej de cumpănire!”

 |  18:16
 Președintele Academiei Române, la 30 de ani de la REVOLUȚIE: „Să lăsăm deoparte RANCHIUNA, e un prilej de cumpănire!”

Momentul comemorării evenimentelor din decembrie 1989 este copleşitor şi „un prilej de cumpănire", fiind totodată un moment benefic pentru ca ranchiuna să fie lăsată deoparte, a afirmat, duminică, preşedintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

ni l-au adresat eroii. E un prilej de cumpănire, de corectare a unor erori, de construire a societăţii democratice", a afirmat Pop, cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie „Revoluţia română. 30 de ani de libertate", de la Ateneul Român, informează Agerpres.

El a adăugat că Revoluţia, „după părerea multor istorici, de la Marea Unire încoace a fost cel mai important eveniment din viaţa acestui popor".

„Idealul era atunci o societate democratică bazată pe valorile şi virtuţile consacrate şi verificate, o societate fără dictatură şi fără comunism. (...) Dacă nu am reuşit încă să avem o astfel de societate în toate articulaţiile sale nu e vina lor, a eroilor care ne-au arătat şi edificat calea. E vina noastră, care am fi putut fi viţă de eroi, e vina noastră, pentru că n-am ştiut să urmăm calea întocmai", a menţionat Ioan -Aurel Pop.

Expoziţia „Revoluţia română. 30 de ani de libertate" de la Ateneul Român cuprinde fotografii din arhiva AGERPRES, ce documentează evenimentele din decembrie 1989, iar vernisajul a fost urmat de un concert susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii „George Enescu".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine