2020-08-04 20:38

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

 |  07:29
Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Judecătorii Tribunalului Timiş au decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui CJ Arad, Nicolae Ioţcu, cercetat pentru trafic de influenţă. Ioţcu a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri.

Nicolae Ioţcu va fi dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, potrivit Mediafax. 

Preşedintele CJ Arad a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, el fiind ridicat, vineri după-amiază, de la locuinţa sa şi dus la audieri.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, este cercetat de procurorii anticorupţie sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Ioţcu urmează să fie prezentat, sâmbătă, Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii susţin în ordonanţa de reţinere că „în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind 'Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad', în valoare de 1.600.000 de euro".

"Astfel, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a determinat funcționari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferențial și a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menționată anterior în asociere cu o altă firmă. Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți. La data de 22 iulie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe și diferența din suma totală pretinsă", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai notează că „în data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani”.

Procurorii DNA beneficiază în acest caz de sprijin de specialitate din partea SRI și Direcției Generale Anticorupție.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-26

In legatura cu acest articol...

DNA: Preşedintele CJ Arad, cercetat pentru trafic de influenţă. Nicolae Ioţcu va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

Preşedintele CJ Arad, reţinut pentru trafic de influenţă. Nicolae Ioţcu, prins în flagrant când primea mită

Liberalii au luat decizia în cazul lui Nicolae Ioţcu, prins în flagant când lua mită
Parerea ta...

HOTI PESTE TOT ???
26 Iul 2015

DNA , sa controleze toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014-2015 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai… Oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat in acest moment), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS privat, in acest moment), Carmen Maria Popescu(director achizitii), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(sef oficiu juridic),Claudiu Dumitrescu(inculpat), Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(manager privat) Litra Marcel,Mantoiu Cornel , etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie? Fostul ministru, Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis “SMART”, in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,in prezent inculpat , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus o mentine in CA al CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori – Carmen Maria Popescu.
JUSTITIAR
27 Iul 2015

Pe cind si FALCA?S-au adunat in arad o adunatura de hoti si de infractori ale carei retele merg mult mai sus.Speram ca institutiile abilitate ale statului sa-si faca datoria pina la capat iar acest nemernici care au furat banii pensionarilor sa infunde puscaria.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz