2019-12-15 17:15

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, acuzat de corupţie, cercetat în libertate sub control judiciar

 |  07:00
Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, acuzat de corupţie, cercetat în libertate sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis marţi, că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată.

ICCJ a dispus aceeaşi măsură preventivă şi în cazul lui Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov.

Administratorului judeţului Braşov, Radu Ispas, reţinut şi el alături de Căncescu şi Bâgiu, de DNA Braşov, luni seară, nu a mai fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu (PNL), este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Anchetatorii au precizat că, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către CJ Braşov sunt deţinute de Gabriel Bâgiu şi de Ion Diniţă, deputat PC, cercetat şi el, în acest dosar.

În urma plăţilor nelegale făcute de CJ Braşov către firma SC Gotic SA, a lui Diniţă, instituţia publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro.

De asemenea, firma SC Ramb Sistem a încasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Aristotel Căncescu a intervenit ca aceasta să obţină şi un al treilea contract, în valoare de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, deşi licitaţia fusese câştigată de o altă societate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-08

In legatura cu acest articol...

DNA: Preşedintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu folosea un post local tv ca paravan pentru mită

DNA PLAGIAZĂ PRESA. Baronul Aristotel Căncescu a pârjolit Braşovul

Preşedintele CJ Braşov, reţinut de procurorii DNA. Aristotel Căncescu suspectat de fapte de corupţie

UPDATE. Percheziţii DNA la sediul CJ Braşov şi la locuinţa preşedintelui, Aristotel Căncescu într-un dosar de corupţie

CAMPANIILE PUTEREA. Şefii CJ la control. MOGULUL DE SUB TÂMPA: Aristotel Căncescu, cel mai vechi şi mai bogat baron local
Parerea ta...

NINI SAPUNARU-DEPUTAT
08 Oct 2014

Este un ecces de zel din patrtea DNA!!!ca sa ne strice noua elanul din campanie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray