2020-06-01 17:18

Președintele Colegiului Medicilor intervine în SCANDALUL pacientei arse: „Asistăm la un asalt mediatic indecent la adresa unui chirurg de elită, Mircea BEURAN!”

 |  19:10
Președintele Colegiului Medicilor intervine în SCANDALUL pacientei arse: „Asistăm la un asalt mediatic indecent la adresa unui chirurg de elită, Mircea BEURAN!”

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Gheorghe Borcean, comentează cazul pacientei arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca şi acuzaţiile la adresa lui Mircea Beuran, afirmând că asistăm la un asalt mediatic indecent şi că, înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită ţi îi sfătuieşte pe prietnii şi pe pacienţii aceastuia să ia atitudine şi să îl apere, informează News.ro.

„Asistăm zilele acestea la un asalt mediatic indecent, neprofesionist şi neinformat la adresa unuia dintre colegii noştri cu un renume profesional, care nu merită cu nimic a fi ştirbit prin dezvoltări ideatice fără legături cu relaţiile de cauzalitate, care au dus la acele întâmplări, da, adevărate. În medicina românească, dar mai ales în chirurgia contemporană, mai există încă astăzi, câteva personalităţi “agabaritice”. Oamenii aceştia se cunosc. A vorbi foarte mult despre ei în felul acesta, ar însemna să le facem o popularitate de care nu au nevoie. A vorbi doar despre unul sau altul în termeni elogioşi, ar însema să-i nedreptăţim pe ceilalţi. Mircea Beuran, doctor si profesor, vine dintr-o şcoală de un prestigiu inegalabil în chirurgia de urgenţă din România. Noi medicii, chirurgii, poate foştii pacienţi, dar în niciun caz politicienii noştri, ştim cine au fost aceşti mari doctori, ştim ce înseamnă, pentru chirurgia de urgenţă, şcoala medicală de la Floreasca”, afirmă Borcean.

El spune că, „înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită”, dovadă fiind faptul că, între pacienţii lui se numără personalităţi de primă mână ale vieţii politice româneşti, ale lumii mondene, ale mediului social, economic și sportiv.

Gheorghe Borcean prezintă „date elementare despre acest caz, fără a încălca principiul confidenţialităţii”.

„Pacientă cu patologie malignă, tratată şi recidivată, refuzată în alte servicii, operată cu aproximativ 10-12 zile înainte de incidentul care face subiectul acestui scandal, dezvoltă o complicaţie catastrofică, post-operatorie precoce hemoragică. Lucrurile se petrec în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi în afara programului, aşa cum survin urgenţele. Titularul pacientei era dr. Mircea Beuran”, relatează preşedintele CMR.

El precizează că modul, circumstanţele, împrejurările, cauzele pentru care s-a produs incidentul tehnic al combustiei  vor fi  cercetate amănunţit.

„Împrejurarea în care s-a produs evenimentul, adică, fiind vorba de precipitarea în faţa unei urgenţe vitale, nu poate constitui decât o circumstanţă atenuantă în eventualitatea în care cineva s-ar găsi vinovat de faptă”, consideră preşedintele CMR.

El afirmă că Mircea Beuran a ajuns în sala de operaţie, după ce evenimentul prejudiciabil a avut loc.

Acolo găseşte o echipă traumatizată psihic de acest eveniment şi face exact ce trebuia să facă un şef în adevăratul sens al cuvântului, adică preia răspunderea asupra tuturor întâmplărilor legate de acel moment în care a fost implicată pacienta sa. A continuat şi a finalizat intervenţia de hemostază, pentru care s-a intrat în sala de operaţie, participă împreună cu echipa de plasticieni la tratamentul complicaţiei combustionale şi finalizează evenimentul prin înscrisurile din protocolul operator, asumându-şi sub semnătura proprie, tot ceea ce s-a întâmplat acolo cu bune şi cu rele, ca un bărbat şi ca un chirurg. Iată pentru ce, nu aş dori să fac afirmaţii care pot fi interpretate ca antepropunţare într-un viitor dosar, dar sunt convins că este de datoria mea să intervin în această dezbatere, care a devenit publică, pentru a face precizările de mai sus”, susţine Gheorghe Borcean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-29Parerea ta...

UN CETATEAN
29 Dec 2019

Da, corb la corb nu isi scot ochii. Intai, bolile pacientei nu de divulga cu detalii, adica arsa ori nu tot murea. Problema este aceea a superficialiatii si lasa ca merge si asa, nu verificam temeinic inainte. De aceea sunt atatea cazuri de greseli medicale la noi.
SCOT LIMBA
30 Dec 2019

Medicina romanească este una corupta . Coordonează si supraveghează numărul de pensionari. ( Totul este o afacere murdara )
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine