2020-07-11 18:35

Președintele Klaus Iohannis anunță MĂSURILE de relaxare de după 15 mai. Toate clarificările necesare

 |  17:07
Președintele Klaus Iohannis anunță MĂSURILE de relaxare de după 15 mai. Toate clarificările necesare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, care vor fi activitățile permise după 15 mai. Astfel, nu vom mai avea nevoie de declarație în interiorul localității, iar bisericile se vor deschide pentru credincioși, cu sluje oficiate în aer liber. De asemenea, nu se reiau competițiile sportive.

”Vom intra în starea de alertă. Foarte mulți români ne întreabă ce se schimbă după 15 mai, ce noutăți avem pentru ei:

Ce devine obligatoriu din 15 mai: Devine obligatoriu portul măștii în spații publice înschise, de exemplu la magazin, în stația de metrou, în transportul în comun, Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1,5 metri, adică distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie: să ne spălăm pe mâini cât se poate de des.

Ce se redeschide din 15 mai: se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală. Se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile.

Se renunță la obligația declarației atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Totuși, e în interesul nostru să nu exagerăm cu deplasările. Ce rămâne obligatoriu: e interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții care vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (munci agricole, sporturi individuale). Când ieșim din localitate e nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde există naveta pentru serviciu. Dar dacă mergeți de exemplu din București în provincie aveți nevoie de o declarație scrisă.

O temă foarte importantă: bisericile. Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale: în primă fază, doar în aer liber. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de 1,5 metri. În etapele următoare, condițiile vor fi rediscutate.

Apreciez munca celor din prima linie în lupta cu epidemia. Azi, felicitări asistenților medicali, pentru că e ziua lor internațională.

Sportivii profesioniști își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă, dar competițiile sportive nu vor începe în această etapă” a transmis președintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ROMANIA
12 Mai 2020

nu puteți îngrădi libertatea de mișcare .nu mai bateți câmpii și nu mai amenințați oamenii.auzi demenții mențin declarație ilegală.este nulă din start menținerea declarației.
ANTIMAFIA
12 Mai 2020

.chiriasii care nu au funcționat pe timpul stării de urgență sunt puși să plătească chirii de către primării .cică așa vrea orban.micile afaceri distruse complet .
PRESS
12 Mai 2020

orbane cum sa plătești chirie in timpul stării de urgență daca nu ai funcționat din cauza statului român?voi aveți burdihanele pline in timp ce jefuiți oamenii?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz