2019-08-17 14:25

Președintele Parlamentului Ungariei, reacție de ULTIMĂ ORĂ după declarațiile lui TUDOSE la adresa SECUILOR

 |  14:47
Președintele Parlamentului Ungariei, reacție de ULTIMĂ ORĂ după declarațiile lui TUDOSE la adresa SECUILOR

Kover Laszlo, preşedintele Parlamentului Ungariei, a declarat, sâmbătă, la Turda, că trebuie să se răspundă ''pe un ton calm, paşnic şi tolerant'' afirmaţiilor premierului Mihai Tudose pe tema ţinutului secuiesc.

"Au existat atacuri dure împotriva maghiarilor în urma declaraţiilor premierului României. Noi nu trebuie să răspundem pe acelaşi ton, ci să răspundem pe un ton calm, paşnic şi tolerant. Avem comunităţi naţionale care trăiesc aici, pe acest teritoriu şi în alte părţi ale Europei. Trebuie să fim conştienţi că aceste comunităţi naţionale reprezintă o resursă, un potenţial pentru dezvoltarea ţărilor locuite de aceste comunităţi. Noi ne bazăm unii pe alţii, aceste comunităţi naţionale se bazează unele pe altele şi acţionează împreună pentru dezvoltarea ţărilor lor şi a regiunilor lor. Dacă nu ne vom înfrunta unii cu ceilalţi şi vom lucra unii cu ceilalţi, vom reuşi să fim în Europa Centrală şi de Est o putere care nu poate fi ignorată nici de cei de la Est, nici de cei de la Vest'', a afirmat Kover Laszlo, la manifestările religioase organizate cu ocazia împlinirii a 450 de ani de la proclamarea Edictului Libertăţii Religioase, organizate de Biserica Unitariană, informează Agerpres. Printre participanţii la manifestări se numără şi ministrul Resurselor Umane din Guvernul Ungariei, Balog Zoltan, preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, şi episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-13Parerea ta...

PRESS
13 Ian 2018

Exista si niste ziaristi slugi tradatori de tara de la hotnews si adevarul ,antena3 si romaniatv care tot promoveaza gruparea terorista dovedita udmr si pe teroristul nr 1 hunor .bai uite cum sta treaba:noi suntem pregatiti ca la o adica sa va terminam la propriu pe voi si pe unguri spurcati din ungaria.mai frecati-ne voi la melodie sa vedeti cum o sa va distrugem.abia asteptam un moment potrivit.
JEANVALJEAN
13 Ian 2018

exmplul ungurului de mai sus, ar fi de dorit de la totzi conducatorii vecinilor pe care nu noi i/am dorit peste dunare. desi figura si mai ales privirea presupunea alta pozitzie la ce a grait tudosica al nostru la modul sincer si corect, uite ca m-am inselat si cel pomenit merita laude nu injuraturi si amenintzarile rezboinicilor autohtoni care fac dovada lipsei crase a celor 7 de acasa si un consult de specialitate cu internare imediata la balaceanca................. PACAT DE OCAZIE!!!!!!!!!!!!!!!
MOGHIR SMECHER ESTE LA TINE LA
14 Ian 2018

Asia insista pe cacialma si vor scandal . Eu zic sa mai reflectati ca si Rusii sunt limitati in miscari si dupa cate stiu eu sunt ordodoxi , si nu ii vad sa purifice etnic Ardealul . Tigan este ungurul acuma , el vrea scandal , dar eu mă rog la Dumnezeu sa nu va reuseasca scamatoriile inconstiente .
LEVST.
14 Ian 2018

"Sic fata volunt", parca asa zicea reginaJagiellon la Meszes, sau-altfel- in romaneste "Soarta noastra ,d'astatdata, fu-se cruda si nedreapta"... Totusi, daca se bat in mustati, dragnea va fi pus la podea din prima runda... taratzeanu? Asta va cadea ca secerat, doar cand il ve de pe Laslo...chiar si pe Tokes...***)( ***dar nu pe Toklas, pentru ca "I love you, Alice B.Toklas" , cum zicea cel mai mare si mai tare comisar de politii frantuzAsti!)
MARCEL
14 Ian 2018

Ambasada Romaniei a avut emblema acoperita cu steagul secuiesc in noaptea de 12 -13 ianuarie a.c. de catre un grup de extremisti din : Miscarea celor 64 de Comitate" CE FACE MAE?
ANONIM
14 Ian 2018

Daca la noi se facea acelasi lucru la Ambasada Ungariei din Bucuresti era scandal. Noi daca am avut emblema de la Ambasada Romaniei din Budapesta acoperita cu steagul secuiesc NU spunem nimic. Asa este bine?
LEVST.
14 Ian 2018

Iar regina Isabella J., a cam plecat cu foc in coada, fiind obligata sa cedeze Transilvania, tocmai pentru ca -de drept- nu-i apartinea, ba a trebuit sa abdice chiar de la Coroana Ungariei...Istoria cam face dreptate si repetandu-se...
UN ROMAN SUPARAT
14 Ian 2018

Centenarul Marii Uniri incepe cu acoperirea emblemei Ambasadei Romaniei din Budapesta de catre un grup de extremisti maghiari. BRAVO MAE, BRAVO DRAGNEA SI BRAVO PRESEDINTIE....ASA APARATI INTERESELE ROMANIEI...PACAT MARE PACAT...UNDE SUNT ROMANII CU ADEVARAT ...NU VREAU SA JIGNESC DAR TREBUIE MASURI SA SE IA...NU SA ASTEPTAM SA PIERDEM TRANSILVANIA....CA ASA VREA BUDAPESTA
ANONIM
14 Ian 2018

Domnule MELESCANU dormiti! Credeam ca sunteti diplomat. Ati uitatdiplomatia sau va faceti ca nu vedeti. Noi vedem ca Ungaria face ce vrea si MAE nu vede. Pacat Credeam ca sunteti diplomat adevarat NU altceva ... fara comentarii .Unii acopera emblema Ambasadei si MAE NU REACTIONEAZA . ....Fara comentarii ...Pacat nu mai avem patrioti .....EMINESCU scoala-te
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray