2020-05-31 14:21

Președintele, premierul și doi miniștri, dați în JUDECATĂ de Puiu Popoviciu

 |  16:28
Președintele, premierul și doi miniștri, dați în JUDECATĂ de Puiu Popoviciu

Două firme înregistrate în Cipru și care dețin participații la mai multe companii prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu derulează proiecte imobiliare au înregistrat o plângere la adresa statului român la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, acuzând România de încălcarea tratatului bilateral de protejare reciprocă a investițiilor semnat cu Republica Cipru în 1991, scrie Profit.ro.

ârâți în plângerea depusă de cele două offshore-uri cipriote, Bladon Enterprises Ltd. și Germen Properties Ltd. sunt președintele României, premierul, ministrul Justiției și cel al Finanțelor. Reclamantele sunt reprezentate de doi avocați britanici, precum și de biroul din Londra al casei americane de avocatură Shearman & Sterling, una dintre cele mai mari din lume.  Potrivit unor surse la curent cu speța, obiectul plângerii împotriva României depuse la ICSID de cele două firme înregistrate în Cipru l-ar constitui sechestrele instituite de procurorii români pe mai multe active imobiliare ale unor companii controlate de Bladon Enterprises Ltd. și Germen Properties Ltd.  Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv anul trecut la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și se află în prezent la Londra.   Anul trecut, România a adoptat o lege prin care toate acordurile bilaterale de protejare reciprocă a investițiilor semnate de statul român cu țări membre UE, inclusiv cel cu Ciprul, își încetează valabilitatea prin acordul părților sau sunt denunțate, ca urmare a incompatibilității lor cu legislația UE.  Mai mult, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis în martie 2018 că prevederile acestor tratate încalcă normele UE pentru că permit unor tribunale arbitrale internaționale precum ICSID să interpreteze legislația UE în litigii dintre investitori și state membre fără ca deciziile acestor structuri de arbitraj să poată fi contestate în instanțe de judecată din UE, ceea ce subminează calitatea CJUE de instanță supremă în ceea ce privește legislația Uniunii.   

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-28Parerea ta...

RO E CAPTURATA DE HOTI
28 Aug 2018

GINERELE LUI DINCA zis "ION TE LEAGA" o scarba ordinara a prins grai .CE SA MAI ZICEM DE ISTORIA TARII DIN ULTIMII 29 DE ANI SI DE CEEA CE URMEAZA, E DE TOT KKTUL.............................
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Aug 2018

pai ce treaba are presedintele cu afacerile lui POPOU-VICIU....nu are calitate procesuala
CVFVKNKNKFVNKHK
29 Aug 2018

vad ca se uita intrigat din poza! Am avut sute de experiente negative si nu am incredere nici in mama. Daca primesc confirmarea ma opresc atunci - facutul cu ochiul, sugestiile subliminale si saluturile de la distanta sunt pentru fraieri!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine